Samenwerken om duurzaam uit de crisis te komen

Hoe kunnen we het werken aan de energie- en circulaire transitie in de Metropool Amsterdam in deze tijd van coronacrisis versnellen? En hoe zorgen we er gelijktijdig voor dat onze economie zich op een duurzame en inclusieve manier herstelt?

Deze vraag stond centraal tijdens de discussiebijeenkomst van de wethouders Economie en Duurzaamheid uit de Metropoolregio Amsterdam op 15 juni. Het was ook de vraag die een kleine twee maanden eerder bij de Amsterdam Economic Board werd neergelegd.

In een intensief traject zijn vormen, voorwaarden en bouwstenen verzameld voor een aanpak die gezamenlijk een MRA Green Deal ‘Duurzaam uit de crisis’ kunnen vormen. De Modulaire regio en de 20 Minutenregio kunnen een aanlokkelijk toekomstbeeld vormen waarop de regio zich kan richten. Tijdens de bijeenkomst op 15 juni deed Nina Tellegen, algemeen directeur van de Board, de oproep om tijdens de zomer flexibel, creatief, inclusief en op een open manier te kijken welke van deze bouwstenen in actie kunnen worden omgezet.

Veel partijen in de regio hebben door de coronacrisis noodgedwongen hun prioriteiten verlegd. Tegelijkertijd is deze periode van reset ook het momentum om bij beslissingen die toch gemaakt moeten worden om de economie te herstellen te gaan voor duurzame keuzes en samen te werken aan een klimaat neutrale en circulaire regio. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor het creëren van duurzame banen en om investeringen te versnellen of te ïntensiveren.

Lees meer

Ben je benieuwd naar de inhoud van de bouwstenen voor een MRA Green Deal? Klik dan hier

Wil je een idee krijgen van toekomstbeelden om groen uit de crisis te komen? Klik dan hier

In een serie interviews gaan Boardleden met elkaar in gesprek over de energietransitie en de impact van de coronacrisis.

Wil je voortaan ons laatste nieuws en de aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.

16 juni 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten