Barbara Baarsma: ‘We moeten bouwen en bouwen’

De coronacrisis raakt Amsterdam midscheeps. De stad is een virushaard, de economie en de bevolking krimpen, de sociale gevolgen zijn enorm. Rabobank Amsterdam directeur Barbara Baarsma: ‘We moeten ons keihard uit deze crisis investeren.’

Barbara Baarsma is tevens Boardlid en denkt in die hoedanigheid mee over de strategische richting van de Amsterdam Economic Board.

Klik hier voor het volledige artikel op Parool.nl

 

“De tweede schok, of beter: de naschok, komt eraan. De overheid heeft heel veel maatregelen genomen om de effecten van de eerste schok, de lockdown, te matigen. Met succes. Maar het volgende noodpakket is minder omvangrijk. Veel bedrijven draaien op halve kracht en hebben nauwelijks reserves, terwijl ze binnenkort kredieten moeten aflossen en betalingsregelingen aflopen. Ze kunnen dan omvallen of sluiten. Nog meer Amsterdammers verliezen straks hun baan. Deze crisis heeft langdurige effecten, die nog jarenlang doorwerken in de Nederlandse, maar zeker ook in de Amsterdamse economie.”

Baarsma stelt drie maatregelen voor die de Amsterdamse economie moeten stimuleren: het omscholen van talent, het bouwen van meer huizen en tot slot, het verbeteren van het levensgeluk van haar inwoners.

Inkopen met Impact

Bij de Amsterdam Economic Board zetten we in op Inkopen met Impact. Rabobank Amsterdam werkt binnen dit programma toe naar 100% Facilitair Inkopen in 2030. Benieuwd wat Inkopen met Impact kan betekenen voor jou organisatie? Lees meer.

MRA Green Deal

Door een gezamenlijke aanpak van de duurzaamheidsambities moet een sneller herstel van de economie van de Metropool Amsterdam mogelijk worden gemaakt en tegelijk de economie en arbeidsmarkt van de toekomst worden versterkt. Dat doen we in de Metropool Amsterdam middels de MRA Green Deal, samen met kennisinstellingen, bedrijven en overheden. Lees meer.

 

14 september 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten