Amsterdamse regio koploper op het gebied van AI en gezondheidszorg

De regio Amsterdam is koploper geworden in het toepassen van kunstmatige intelligentie om de gezondheidszorg te verbeteren. Dit is niet per ongeluk tot stand gekomen. Het is het resultaat van een gezamenlijke inspanning om samen te werken. De Amsterdam Economic Board bouwt al jarenlang aan het in kaart brengen, verbinden en stimuleren van samenwerking tussen publiek en privateorganisaties.

Tijd om te delen

Of het nu in de 17e eeuw de eerste effectenbeurs ter wereld oprichtte of de eerste trans-Atlantische e-mail verstuurde, het is de regio Amsterdam altijd gelukt innovaties met wereldwijde impact te realiseren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze regio koploper zou worden in het gebruik van data science en AI in de gezondheidszorg.

De regio heeft hard gewerkt aan het bouwen en versterken van haar expertise op het gebied van life sciences en AI.  Deze  sterke Life Sciences & health reputatie van Amsterdam zorgde ervoor dat  het  European Medicine Agency  (EMA) voor Amsterdam koos.

In 2018 kwamen alles in een stroomversnelling toen de Amsterdam Economic Board, samen met de gemeente Amsterdam en met 11 partners, het initiatief nam om het actieprogramma Smart Health Amsterdam te starten en het platform voor het netwerk voor data- en AI-gedreven innovatie in de Amsterdamse life sciences en gezondheidssector lanceerde. Tijd voor een overzicht waar we nu staan.

Dit is een Engels artikel. Nieuwsgierig? Lees hier verder.

Smart Health Amsterdam is het netwerk voor data- en AI-gedreven innovatie in de Amsterdamse life sciences en gezondheidssector. Sluit je aan bij onze community

11 maart 2021

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten