Prijsvraag Slimme & Schone Bouwlogistiek

In 2018 heeft Amsterdamse bouwer Rutte Groep een schoon, innovatief concept voor het vervoer over water bedacht, gericht op het (binnen)stedelijk gebied. City-Barging heeft de prijs ontvangen voor ‘Slimme en schone bouwlogistiek’ met een cofinanciering van 750.000 euro om het door hun voorgestelde resultaat te bereiken.

Over de prijsvraag ’Slimme en Schone Bouwlogistiek’

De Metropool Amsterdam staat voor een enorme opgave als het gaat om grote bouw- en renovatieprojecten gepland in de regio:

  • Circa 30% van het zakelijke verkeer in de MRA is bouwlogistiek: mensen en materialen
  • Bouwactiviteiten trekken een forse wissel op de leefbaarheid en bereikbaarheid van inwoners en bedrijven
  • Bouwverkeer is een grote veroorzaker van CO2-uitstoot in steden

Rol van Amsterdam Economic Board

Amsterdam Economic Board was verantwoordelijk voor de totstandkoming van de prijsvraag met inzet van experts om tot de juiste vraag aan de markt te komen. Het Platform Economie van de Metropoolregio Amsterdam heeft het prijzengeld beschikbaar gesteld en de gemeente Amsterdam heeft, namens de regio, na keuze van de jury, de verdere onderhandelingen gevoerd.

Met deze prijsvraag hebben we geprobeerd om de toepassing van innovatieve, schaalbare en breed toepasbare oplossingen rond slimme en schone bouwlogistiek te stimuleren en faciliteren. Lees het interview met winnaar Rick Rutte, directeur van City Barging.

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief