Holland Circular Hotspot

Holland Circular Hotspot is een privaat-publiek platform waarin bedrijven, kennisinstellingen en (lokale) overheden samenwerken om internationale samenwerking en kennisuitwisseling op het gebied van de Nederlandse circulaire economie te bevorderen en te ondersteunen.

Oud-Boardlid Jacqueline Cramer heeft intensief contact onderhouden met Holland Circulair Hotspot in het kader van internationale positionering van de Metropool Amsterdam als koplopers van de circulaire economie.

Volg de ontwikkelingen via: Holland Circular Hotspot. Onder ‘support’ zijn concrete handvatten te vinden om Nederlands-internationale samenwerking aan te gaan. Zoals de ‘self-service toolkit’ waarin presentaties, achtergrondinformatie en links te vinden zijn die naar eigen inzicht gebruikt kunnen worden om de circulaire transitie wereldwijd te versnellen.

Ter ondersteuning van buitenlandse partijen is de pagina ‘join the Dutch’ aangemaakt. Hier is een overzicht te vinden van de belangrijkste informatie voor deze doelgroep. Om Nederlandse ondernemers te helpen de stap over de grens te maken, is er de pagina ‘for Dutch organisations’.

Klik op het boek en download de pdf.

Resultaten

  • Intensiveren internationale netwerk
  • Spreker en panellid tijdens internationale events en congressen
  • Publicatie boek Building a Circular Future van Boardlid Jacqueline Cramer.

Met het boek Building a Circular Future wil Cramer changemakers over de hele wereld helpen bij het opbouwen van een circulaire economie. Het Engelstalige boek biedt inzicht in de overeenkomsten en verschillen in het wereldwijd besturen van de circulaire economie. Download de pdf om het boek te lezen.

Bekijk ook de andere publicaties van Jacqueline Cramer.

Rol Amsterdam Economic Board

Initiëren, platform geven, uitvoeren. Daarnaast het mobiliseren van partijen in het kader van internationale positionering, bijdragen aan buitenlandse handelsmissies en delegaties uit het buitenland in de Metropool Amsterdam ontvangen.

Wij deden dat samen met vertegenwoordigers van de brancheverenigingen uit de afval- en recyclingsector: vertegenwoordigers VA, NVRD en BRBS, BVOR, Rijksbrede Programma Circulaire Economie, programmering economische diplomatie bewindspersonen en ambtelijke top, VNO-NCW, RVO.

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief