Circulair hotellinnen

Met het initiatief Circulair hotellinnen wil Amsterdam Economic Board de milieuvervuiling, materiaalverspilling en CO2-uitstoot in hotels tegengaan en bijdragen aan de innovaties die nodig zijn voor een circulaire textielketen.

Per jaar biedt Amsterdam zo’n 15,5 miljoen overnachtingen aan (2022). Per slaapplaats zijn gemiddeld een dekbed, drie lakensets en drie handdoekensets beschikbaar.

Waarom circulair hotellinnen?

Langer gebruik van hoteltextiel en juiste keuzes bij de inkoop en productie ervan heeft een enorme potentie om materiaalverspilling tegen te gaan en CO2 te reduceren.

Daarnaast is de aanpak van microplastics – veel hotellinnen is gemaakt uit kunststof vezels – een belangrijk onderwerp.

Hotels hebben een grote, goed georganiseerde materiaalstroom. Dat biedt de mogelijkheid om ontwikkelingen in de markt van hergebruik en recycling aan te jagen met hun opdrachtgeverschap.

De koplopersgroep beheert een collectief volume dat de opschaling van de circulaire verwerking een impuls geeft. Inmiddels is deze koplopersgroep onderdeel van de Green Hotels Group, die zich richt op vele aspecten van verduurzaming van de sector.

Hier werken we aan

Meer hotels en hotelketens bewust maken van de verantwoordelijkheid die ze hebben en keuzes die ze daarin kunnen maken.

Sluit je aan

Wil jouw organisatie ook een bijdrage leveren aan het initiatief Circulair hotellinnen? Voor meer informatie over de mogelijkheden of om aan te sluiten, neem je contact op met Claire Teurlings, Lead Circulaire Economie.

Circulair hotellinnen maakt deel uit van de Green Deal Circulair Textiel.

Claire Teurlings | Amsterdam Economic Board

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief