Toonaangevend op actief en gezond ouder worden

Active and Healthy ageing: een netwerk van organisaties

Hoe zorg je dat inwoners van de Metropoolregio Amsterdam gezond oud worden? Het Consortium Active and Healthy Ageing Metropoolregio Amsterdam heeft van het Europese Innovatie Platform on Active and Healthy Ageing (EIP-AHA) van de Europese Commissie 4 sterren gekregen voor de innovatieve activiteiten op dit gebied in de regio. Een uniek netwerk van 91 organisaties vormen samen het consortium.

Met de toekenning van vier sterren voor de Reference Site EIP-AHA is de Metropoolregio erkend als een EIP on AHAtoonaangevende regio binnen Europa op het gebied van gezond en actief ouder worden. De erkenning met vier sterren is een prachtig resultaat en vooral een stimulans samen verder te bouwen aan een levensloopvriendelijke regio. ​

Om Europese subsidies voor innovatie aan te vragen, vormen we consortia (een organisatie-overstijgend samenwerkingsverband) bestaand uit partners uit het Metropoolregio Amsterdam-netwerk en Europese partners uit het netwerk van de 77 Reference Sites. Een consortium wordt gebouwd rondom een thema. Op dit moment worden, samen met het netwerk, de thema’s gekozen waar we ons de komende tijd op gaan richten. Je kunt daarbij denken aan omgeving en gezondheid en ouderen en ouderen en werk. Wil je meer informatie of hier aan mee doen? Neem dan contact op met Sabina van der Veen en Anke Heijsman.

Rol van de Board

De Board coördineert het samenwerkingsverband en helpt het netwerk met het aanvragen van subsidies.

Meer informatie

De Europese website vind je hier. Ook op Smart Health Amsterdam kun je meer informatie vinden over dit netwerk.

#slimgroengezond

Dit draag bij aan de ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam als de Europese Life Sciences & Health hub.