Programma’s

Amsterdam Smart City

Amsterdam Smart City is een open stedelijk innovatieplatform; een ontmoetingsplek en werkplaats voor innovatie waar bedrijven, kennisinstellingen, overheden en actieve bewoners samenkomen, om vorm te geven aan de steden van de toekomst. Door met elkaar aan de slag te gaan. Dichtbij in je eigen stad of in de regio. Data en tech zetten we in als middelen om dit te bereiken. Wij verbinden de mensen die nodig zijn om een slimme stad te realiseren.

Het programma wordt gecoördineerd door de Amsterdam Economic Board en bestaat momenteel uit 20 partners: Alliander, Arcadis, Johan Cruijff Arena, Royal Haskoning DHV, Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Metabolic, Pakhuis de Zwijger, Provincie Noord-Holland, Eurofiber, Institute for Metropolitan Solutions, Gemeente Haarlem, Waag Society, PostNL, Vervoerregio Amsterdam, Nemo, Kennisland, Gemeente Haarlemmermeer en de Board.

Wil je als partner gezamenlijk werken aan betere straten, buurten en steden? Neem dan contact op met Leonie van den Beuken, programmadirecteur Amsterdam Smart City.

Op de online community staan innovatieve projecten die op dit moment uitgevoerd worden, honderden organisaties en mensen die zich bezighouden met smart city projecten en blijf je op de hoogte van innovatie in de regio.

TechConnect

Door groei en ontwikkeling van nieuwe technologieën verandert de economie ook in rap tempo. De impact op mensen, organisaties en maatschappij is groot. Digitalisering doet steeds meer zijn intrede in traditionele beroepen, of in beroepen die niet direct als IT-functies worden bestempeld. Tech gaat dus overal doorheen, door alle sectoren en opleidingsniveaus. Iedereen krijgt ermee te maken. En we hebben iedereen nodig om de IT banen in te vullen.

De komende vier jaar gaat het programma TechConnect 50.000 extra mensen —uit ondervertegenwoordigde groepen— de tech-arbeidsmarkt laten bestormen. In de praktijk betekent dit duizenden vrouwen, mensen uit sociaal kansarmere wijken, grote groepen 40-plussers en MKB’ers die tot programmeur, data-analist, ‘growth hacker’, UX ontwerper of tech-beheer worden opgeleid.

De Board werkt nauw samen met onder andere TomTom, Booking.com, Rabobank Amsterdam en opleidingsfonds CA-ICT.

Sluit je aan bij TechConnect en neem contact op met Viktor Bos, programma directeur TechConnect.