Manon Roest | Young on Board | Amsterdam Economic Board

Manon Roest

PhD-kandidaat

STZ

Manon Roest werkt als arts aan haar promotie-onderzoek bij Tilburg University en de Samenwerkende Topklinische OpleidingsZiekenhuizen (STZ), naar innovaties die leiden tot zorgtransformatie. Tijdens haar opleiding ontwikkelde Manon nieuwe zorgpaden voor digitale zorgconcepten, met als eindproduct een digitale huisartsenpraktijk.

Naast haar werk als arts en vastgoedbeheerder is Manon oprichter van Stichting Repharmable, die duurzaam geneesmiddelengebruik stimuleert. Ook is zij bestuurslid van Stichting Maya Universe Academy, een scholengemeenschap in Nepal die Engelstalig onderwijs en onderdak biedt aan kinderen in omliggende rurale gebieden.

De leefbaarheid in Amsterdam is steeds minder vanzelfsprekend. Complexe vraagstukken komen we niet alleen tegen in de zorg; ze spelen in elke sector. Thema’s als krapte op de arbeidsmarkt, (digitale) infrastructuur en duurzaamheid zijn sector-overstijgende knelpunten. Young on Boardleden zetten hun expertise en creativiteit in bij het aanpakken van zulke complexe maatschappelijke vraagstukken.

Ik geloof dat wij ‘anders’ kijken naar de uitdagingen die ons de komende jaren te wachten staat. Zo vullen wij de Board goed aan en durven te schuren wanneer wij dat nodig vinden.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.