Jan van 't Hek | Young on Board | Amsterdam Economic Board

Jan van ’t Hek

Vice-voorzitter Young on Board

Metabolic

Jan van ’t Hek zet in zijn werk het thema Circulair bij verschillende overheden op de kaart. Bijvoorbeeld door het stimuleren van circulair en biobased bouwen, maar ook gebiedsontwikkeling en innovatietrajecten rond specifieke thema’s, zoals circulaire zonne-energie. Daarnaast is hij ambassadeur bij stichting Luister Eens dat het gesprek over mentale klachten uit de taboesfeer wil halen.

Jan is vice-voorzitter van Young on Board omdat de thema’s waarvoor Amsterdam Economic Board zich inzet belangrijk voor hem zijn. Steeds breder dringt het besef door dat marktwerking niet voor alle problemen de oplossing lijkt. De overheid heeft niet meer de slagkracht van een aantal decennia geleden. Gelukkig nemen steeds meer bedrijven een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. De volgende stap is dit om te zetten naar een nieuwe koers. Jan vindt het interessant in dit publiek-private verband met elkaar het gesprek aan te gaan over de thema’s die iedereen aan gaan. Dat Young on Board de belangrijke beslisnemers in de Metropool Amsterdam mag bevragen en uitdagen, noemt hij een mooie uitdaging.

“Hopelijk durft een aantal Boardleden op basis van ons advies binnen de eigen organisatie een fundamenteel andere focus te kiezen.”

Schrijf je in voor de Board Update

Ontvang 8x per jaar nieuws en events uit de Metropool Amsterdam. En bekijk eerdere edities.

Get your news and events about the Amsterdam region. Check previous editions. Our newsletter is in Dutch.

Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.

Click to agree to our privacy statement.