Van praten naar doen…

Hoe maken we de overstap van fossiele naar duurzame energie? Op welke manier kunnen we grondstoffen optimaal hergebruiken? Hoe stappen we over naar schoon en elektrisch vervoer? Hoe zorgen we dat al die vacatures in Tech worden ingevuld?

De Amsterdam Economic Board werkt samen met de programma’s Amsterdam Smart City en TechConnect aan concrete initiatieven die onze toekomstige regio slim, groen en gezond maken. En dat is nu ook te zien aan de nieuwe brand identity. Wij werken daar waar beweging nodig is!

Als Metropool Amsterdam begeven we ons in grote transities naar een slimme, groene, toekomst die ons allemaal aangaat. In dit complexe landschap hebben partijen elkaar hard nodig om systemen en gedrag om te buigen. Via de Board komen ze met elkaar in contact om concrete initiatieven verder te brengen en is de Board de plek waar thought leaders elkaar vinden om soms schurende onderwerpen te bespreken, die nodig zijn om innovaties tot stand te brengen en praten om te zetten in doen. Want wij werken daar waar beweging nodig is. De nieuwe huisstijl ondersteunt deze boodschap; dynamisch, kleurrijk en eigentijds.

TechConnect

Actieprogramma TechConnect werkt met Booking.com, TomTom, Rabobank en opleidingsfonds CA-ICT aan het vergroten van de kansengelijkheid en diversiteit op de Amsterdamse techarbeidsmarkt. Door techopleidingen en -banen toegankelijk te maken voor iedereen, bestormen de komende vier jaar 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen de techarbeidsmarkt.

Amsterdam Smart City

Amsterdam Smart City is een stedelijk open innovatieplatform. Waar de Board onderwerpen agendeert en de samenwerking zoekt, brengen bij Amsterdam Smart City partners zelf projecten in waar zij met andere partners aan willen samenwerken. Een open innovatieproces is een belangrijke voorwaarde om tempo te kunnen maken op de transities.

Nieuw logo

Heb je op één van je kanalen het oude logo van de Board staan? Klik dan hier voor het nieuwe logo.

Doe mee

Wil je meer weten of lid worden van Amsterdam Smart City? Klik hier.
Wil je meer weten over het programma TechConnect? Kijk hier.
Wil je het nieuws van Amsterdam Economic Board ontvangen? Schrijf je hier in.

Wil jij voortaan ons belangrijkste nieuws in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze maandelijkse Board Update.

15 januari 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten