Tada! Amsterdam legt basis voor nieuw digitaal beleid

De nieuwe coalitie van GroenLinks, D66, SP en PvdA presenteerde gisteren de nieuwe plannen voor de hoofdstad in hun coalitieakkoord. De digitalisering van de stad is hierin een belangrijk thema en het ‘Tada: duidelijk over data’, het fundament. Daarmee wordt het Tada manifest de basis voor het nieuwe digitale beleid van de stad Amsterdam.

Tada: duidelijk over data’ wordt dé handleiding van de stad om bewust om te gaan met de mogelijkheden en bedreigingen van digitale technologieën. Het wordt geïmplementeerd voor het eerlijk verdelen van de opbrengsten van digitale technologieën. De zes waarden van Tada over de digitale samenleving werden in het afgelopen jaar, op initiatief van de Amsterdam Economic Board, opgesteld door een brede coalitie van burgers en organisaties uit de regio Amsterdam.

“Tada is een prachtig burgerinitiatief dat we als gemeente nu naar een nieuw niveau kunnen brengen om de stad leefbaar voor de inwoners en internationaal relevant te houden.” zegt Jan-Bert Vroege, Gemeenteraadslid D66.

De initiatiefnemers van Tada zijn trots dat het initiatief nu omarmt wordt door de nieuwe coalitie. Het doel van het initiatief is om de Metropoolregio Amsterdam een voorlopersrol te geven en een slimme, sociale stad te maken van en voor iedereen.

“Technologie is niet neutraal en hoort thuis in de politieke arena. Dat Amsterdam Tada nu onderdeel van beleid maakt, is een grote winst voor de stad.” Marleen Stikker – Directeur Waag en initiatiefnemer Tada.

De initiatiefnemers van Tada: duidelijk over data zijn de Amsterdam Economic Board, Waag Society, HvA, Cionet, Schluss, de gemeente Amsterdam, Kennisland en Amsterdam Smartcity

Lees over de totstandkoming van Tada.

 

25 mei 2018

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten