MRA zet in op brede aanpak naar duurzaam herstel

Dit najaar worden voorbereidingen getroffen om nog voor het eind van het jaar ambitieuze afspraken te maken met kennisinstellingen, bedrijven en overheden voor een duurzaam herstel van de regio na de coronacrisis. Door een gezamenlijke aanpak van de duurzaamheidsambities moet een sneller herstel van de economie van de Metropool Amsterdam mogelijk worden gemaakt en tegelijk de economie en arbeidsmarkt van de toekomst worden versterkt.

Toewerken naar een Green Deal

De komende maanden wordt samen met het Metropoolregio Bureau toegewerkt naar ambitieuze afspraken voor concrete thema’s tussen relevante publieke en private partijen in de regio: een Green Deal om de economie te herstellen, te gaan voor duurzame keuzes en samen te werken aan een klimaat neutrale en circulaire regio. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor het creëren van duurzame banen en om investeringen te versnellen of te intensiveren.

In juni van dit jaar vond al een bijeenkomst plaats van MRA-bestuurders waarin bouwstenen en toekomstbeelden voor een duurzaam herstel zijn geformuleerd die ontwikkeld zijn door de Board. Hier bleek brede steun voor een ambitieuze MRA-aanpak Duurzaam Herstel. Dit draagvlak is nu geformaliseerd door opdracht te geven voor zo scherp mogelijk geformuleerde afspraken op een aantal concrete en relevante thema’s’.

State of the Region

Tijdens het evenement State of the Region op 2 december komen concrete initiatieven en afspraken binnen de MRA voor duurzaam economisch herstel aan bod. Dit moment is tevens de aftrap van de vervolgfase.

1 september 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten