Investeren in de grote vis: de VC-visie op het biotech-ecosysteem

Welke gebieden in de biowetenschappen en gezondheid trekken het meeste geld aan van Venture Capitalists? Welke factoren zorgen ervoor dat een biotech-ecosysteem floreert? En hoe kunnen we de kleine vis van de sector helpen groeien? Deze vragen werden aangepakt tijdens de afgelopen editie van het Amsterdam Life Sciences Café.

De Amsterdam Economic Board en EY hosten een volgeboekt Amsterdam Life Sciences Café onder de titel ‘Biotech-ecosysteem – het standpunt van een belegger’. Vertegenwoordigers van twee van Europa’s grootste Life Sciences en Health Venture Capital (VC) hebben inzicht gegeven in hoe ze nieuwe investeringskansen ontdekken. “Vanmiddag is een geval van rolomkering”, merkt Dries Budding van inBiome op. Het bedrijf heeft een diagnostische test ontwikkeld waarmee de overgrote meerderheid van bacteriesoorten snel en in één enkele test kan worden gedetecteerd. “Meestal moeten VC’s naar ons verhaal luisteren en nu moeten we luisteren naar het hunne. Ik was verrast door de diepe analyse! ”

Lees hier het Engelse verslag van de bijeenkomst.

Over Amsterdam Life Sciences café

De Amsterdam Economic Board organiseert samen met EY vier keer per jaar Life Sciences-cafés. Deze meet-ups zijn gericht op het samenbrengen van gezondheidsinnovators en professionals, het bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Ontworpen om kennis en nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen. 

 

14 mei 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten