Hoe passen we AI-technologie toe in de praktijk?

Op donderdag 5 november was de officiële lancering van het HvA Expertisecentrum Applied AI. Hiermee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Nina Tellegen, directeur van de Board, was bij de opening aanwezig: "Niet iedereen hoeft een AI expert te worden, maar je zou wel veel beter allemaal moeten weten wat AI eigenlijk doet en wat het betekent voor jou."

Verantwoord omgaan met data

Artificiële Intelligentie (AI) en Data Science dringen door in alle haarvaten van de maatschappij. Er is veel data beschikbaar en we kunnen al veel met de technologieën, maar hoe kunnen we AI in de praktijk toepassen en hoe doen we dat op een verantwoorde manier? Bij de Amsterdam Economic Board werken we hard aan de ontwikkeling van verantwoorde AI-technologieën. Zo richten we ons binnen het samenwerkingsverband “AI technology for people” op het opzetten van onderzoeksprogramma’s, het aantrekken van topwetenschappers en het opleiden van studenten.

Daarbij verliezen we onze privacy niet uit het oog. Want veel problemen kunnen misschien wel opgelost worden met data en nieuwe technologieën, maar hoe blijft onze privacy intact? Hoe creëren we een veilige digitale samenleving waar iedereen van profiteert? In het manifest ‘tada – duidelijk over data’ staan waarden opgenomen die zouden moeten gelden in een digitaal verantwoorde steden.

HvA Expertisecentrum Applied AI

Er is een structurele en nauwe samenwerking nodig tussen het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Samen ontwikkelen we Kunstmatige Intelligentie die verantwoord en inclusief is. Met het Expertisecentrum Applied AI brengt de HvA de wetenschappelijke AI-technologie naar de praktijk.

Bekijk hieronder de lancering van het HvA Expertisecentrum Applied AI en hoor meer over het belang van AI-toepassingen. Vanaf 32 minuten vertelt Nina Tellegen over de link van AI met het werk van de Amsterdam Economic Board.

11 november 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten