Gooi en Vechtstreek krijgt circulaire bewegwijzering

De bewegwijzering van het Wandelnetwerk Gooi & Vechtstreek wordt volledig circulair. De biocomposiet bewegwijzeringspaaltjes worden gemaakt met riet uit de regio, kalk en biohars.

De zeven regiogemeenten in Gooi en Vechtstreek investeren samen in de circulaire economie. Dit houdt in dat grondstoffen worden hergebruikt. Met deze vorm van bewegwijzering wordt dit zichtbaar; het is 100% circulair, omdat riet, kalk en biohars worden gebruikt voor bewegwijzeringspaaltjes. Het wandelnetwerk mét de circulaire bewegwijzering is naar verwachting eind 2018 gereed.

Wandelnetwerk Gooi & Vechtstreek

Het netwerk koppelt korte en langere ‘ommetjes’ aan elkaar. De 40 startpunten bieden parkeergelegenheid en horeca. Meerdere startpunten zijn gekoppeld aan de Toeristische Overstappunten (TOP’s) en de NS stations. Je kunt bij ieder startpunt kiezen uit minimaal twee gekleurde rondwandelingen. Op het informatiepaneel wordt de afstand van de diverse routes aangegeven en door middel van pictogrammen wordt belangrijke informatie verstrekt, bijvoorbeeld of honden aangelijnd zijn toegestaan of niet.

Het wandelnetwerk wordt samen met Amstelland-Diemerscheg ontwikkeld en mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en Metropoolregio Amsterdam (MRA).

100% circulair inkopen

Tijdens de MRA-bijeenkomst de State of the Region eind juni jl. is de intentieovereenkomst ‘Circulair inkopen’ getekend door bijna alle gemeenten in de MRA. Via een aantal stappen wordt toegewerkt naar 100% circulair inkopen. Namens de regiogemeenten heeft Bert Rebel, wethouder gemeente Huizen en voorzitter van het regionaal portefeuillehoudersoverleg Milieu & Duurzaamheid, de intentieovereenkomst getekend.

20 juli 2018

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten