Gemeente Almere gaat samenwerking aan met Stichting TekkieWorden

Om het toenemende tekort aan IT’ers het hoofd te bieden, gaan publieke en private partners uit Almere de samenwerking aan met TekkieWorden. Met een pakket aan maatregelen is het de ambitie om mensen van alle leeftijden te activeren naar tech-studies en om te scholen naar IT-banen. Ondanks COVID-19 kampen bedrijven in Almere met een oplopend tekort aan IT-talent. Met dit programma wil Gemeente Almere een antwoord bieden aan de vele mensen die zich willen bij-, of om laten scholen naar IT omdat hun huidige baan weinig perspectief voor de toekomst biedt. Van de ruim 40.000 mensen die werkzaam zijn in een administratieve functie, biedt dit programma meer arbeidsperspectief in de snelgroeiende ICT-sector in Almere

TekkieWorden is hét platform om mensen te inspireren naar een baan in de IT. Het brengt het onderwijsaanbod op IT-gebied samen op www.tekkieworden.nl en geeft antwoorden op vragen als: welke richtingen en opleidingen zijn er binnen de IT? En wat zijn mijn carrièrekansen daarin? Naast de digitale gids-functie krijgen alle middelbare scholen in Almere gratis informatiepakketten vanuit TekkieWorden. Het doel is om scholieren op vroege leeftijd bekend te maken met de kansen van carrières in tech. Met deze diensten worden vooral jongere doelgroepen bereikt.

Ook voor oudere doelgroepen wordt TekkieWorden steeds relevanter. Zeker nu er tijdens de coronacrisis steeds meer behoefte aan omscholing naar kansrijke beroepen ontstaat, zoals IT.  TekkieWorden heeft voor deze groepen extra tools beschikbaar, zoals de ‘TekkieWijzer’: een online data-gedreven assessment waarmee de deelnemers hun eigen tech-profiel kunnen ontdekken. Ook komt er een IT-studieloopbaan programma beschikbaar voor professionals die zich willen omscholen. Deze instrumenten zullen i.s.m. plaatselijke bedrijven en publieke organisaties worden uitgerold. In oktober 2020, tijdens de TekkieWorden Week, komt er een rapport uit waarin inzichtelijk wordt wat de mismatch is op de IT-arbeidsmarkt. Met dit zgn. GAP-report kunnen onderwijsinstellingen beter hun aanbod afstemmen op de marktvraag.

“TekkieWorden gaat de mensen in Almere inzicht geven in wat er allemaal mogelijk is in IT en tech. Wat houden die functies en opleidingen eigenlijk allemaal in? Zeker nu, in tijden van de corona, is dat heel belangrijk en van enorme toegevoegde waarde” aldus Ellen van Poorten, regisseur Arbeidsmarkt & Onderwijs gemeente Almere.

De samenwerking werd op 1 juli officieel ingeluid op het dak van Hogeschool Windesheim in Almere. Maaike Veeningen, wethouder Economie bij Gemeente Almere was hierbij aanwezig, evenals de algemeen directeur van de Amsterdam Economic Board: Nina Tellegen. Daarnaast  zijn er veel private partijen betrokken die TekkieWorden mogelijk maken zoals Rabobank, Booking.com en TomTom.

“Het is zo belangrijk om inzicht te geven in welke tech-banen er zijn in Almere,  en wat de opleidingen en bedrijven te bieden hebben. Almere heeft op IT-gebied al veel meer dan je denkt” aldus Viktor Bos, co-founder TekkieWorden.

Over TekkieWorden

TekkieWorden is dé gids naar tech/IT-studies en -banen en geeft inzicht in en antwoord op vragen over alle tech/IT-studies en -banen in Noord-Holland en Utrecht. Een campagne-gericht digitaal platform dat het tech-onderwijsaanbod samenbrengt op www.tekkieworden.nl. TekkieWorden is een initiatief van het Board programma TechConnect met als initiatiefnemers Rabobank, Booking.com, TomTom, Amsterdam Economic Board en opleidingsfonds CA-ICT.

Wil je voortaan ons laatste nieuws en de aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.

2 juli 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten