Dit kun jij doen om bij te dragen aan de regio van de toekomst

Heb je er wel eens over nagedacht hoe al die online bestellingen de stad vervuilen? Of hoe we onze data kunnen inzetten om langer gezond te blijven? De Amsterdam Economic Board heeft jou nodig om samen te werken aan deze vraagstukken.

Nederland pas op de helft met terugdringen broeikasgassen”. “Basisschoolkinderen scoren met een 4,9 laag voor digitale kennis”. “Medisch massaonderzoek bevat potentieel goud – maar in de praktijk gaat het mis”. Zomaar een  aantal krantenkoppen van de afgelopen tijd. Ze vertellen ons dat er veel gebeurt in de wereld en dat nú het moment is om het tij te keren.

Een slimme, groene en gezonde regio

De Board zet zich hiervoor in. Wij werken aan een slimme, groene en gezonde regio. Binnen zes uitdagingen (Gezondheid, Energie, Mobiliteit, Digitale Connectiviteit, Talent voor de Toekomst en Circulaire Economie) werken wij aan de metropool van de toekomst. Dat kunnen wij niet alleen en daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners.

Dit kun je doen:

  1. Blijf op de hoogte en bezoek onze events | Ben jij benieuwd waar de Board zich precies mee bezig houdt? Meld je dan aan voor onze maandelijkse Board Update. Daarin houden we je op de hoogte van nieuws en ontvang je ook meteen onze agenda. We zien je graag op één van onze events om verder te praten over bijvoorbeeld emissievrije stadslogistiek, het tekort aan tech-talent of het delen van data.
  2. Werk mee aan een van onze initiatieven | Werk jij met je organisatie al aan een van de hierboven genoemde uitdagingen? Dan nodigen we je graag uit om je aan te sluiten bij een van onze initiatieven. Help jij mee om ervoor te zorgen dat al het vrachtvervoer in 2025 emissievrij is? Zet jouw organisatie alles op alles voor een Zuidas zonder afval? Of denk jij samen met ons mee over de uitdaging van vertrouwd data delen?
  3. Sluit je aan bij ons netwerk:
    • De Network Council bestaat uit 140 bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit zijn betalende leden die de ambities van de Metropoolregio Amsterdam helpen realiseren.
    • Met het programma TechConnect laten we de komende jaren 50.000 extra mensen —uit ondervertegenwoordigde groepen— de tech-arbeidsmarkt bestormen.
    • Wil je je aansluiten bij hèt innovatieplatform voor de Metropoolregio Amsterdam? Word dan lid van Amsterdam Smart City! 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Kortom, wil jij met je organisatie bijdragen aan de slimme, groene en gezonde regio van de toekomst? Ga dan in gesprek met de Board en kijk hoe jij kunt helpen. Hieronder vind je onze contactgegevens, we hopen je snel te spreken!

28 oktober 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten