Verminderen CO2 uitstoot en alternatief fossiele grondstoffen

Een groep van meer dan 30 partners uit de markt, de regionale overheid en de maatschappij omarmen de ambitie om als maatschappij in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. Vanuit Amsterdam Economic Board was toenmalig Boardlid Jacqueline Cramer betrokken om partijen bijeen te brengen.

Tijdens een debat in het voorjaar van 2018, georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie, (VNPI), de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en in aanwezigheid van een aantal Kamerleden is een film over de grondstoffentransitie getoond over de samenwerking tussen AkzoNobel, Tata Steel, de Haven van Rotterdam en Amsterdam en de partners van CO2 Smart Grid om tussen nu en 2050 een realistisch alternatief te vinden voor fossiele grondstoffen en het verminderen van CO2-uitstoot.

Oud-Boardlid Jacqueline Cramer was bij dat debat aanwezig. Het doel was om vanuit de aanwezige draagkracht om de grondstoffentransitie mogelijk te maken, het Rijk te vragen samen deze route verder in te vullen.

Resultaten

Debat gevoerd over de rol van het Rijk.

Bekijk de video.