Verminderen CO2 uitstoot en alternatief fossiele grondstoffen

Een groep van meer dan 30 partners uit de markt, de regionale overheid en de maatschappij omarmen de ambitie om als maatschappij in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. We roepen ook op om ook actief mee te doen aan de grondstoffentransitie. De grondstoffentransitie is een fundamenteel en onmisbaar onderdeel van onze Klimaatopgave.

Tijdens een debat voorjaar 2018, georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie, (VNPI), de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en in aanwezigheid van een aantal Kamerleden een film over de grondstoffentransitie getoond. We hebben met elkaar de draagkracht om de grondstoffentransitie mogelijk te maken en vragen het Rijk met ons deze route verder in te vullen.

Samenwerkingspartners

Bekijk hoe we samen met AkzoNobel, Tata Steel, de Haven van Rotterdam en Amsterdam en de partners van CO2smartgrid samenwerken om tussen nu en 2050 een realistisch alternatief te vinden voor fossiele grondstoffen en het verminderen van CO2-uitstoot.

 

Bekijk hier de video

 

Rol van de Board: Initiëren, platform geven

Meedoen? Neem dan contact op met Claire Teurlings, Challenge Lead Circulaire Economie

 

Lees meer over de grondstoffentransitie en CO2 Smart Grid waar de Board met partners aan werkt:

#slimgroengezond

Dit draagt bij aan de Metropoolregio Amsterdam als circulaire hub van producten en diensten.