Manifest Tada

De beloften van het gebruik van data en nieuwe technologieën zijn groot; onze steden worden groener en leefbaarder, de gezondheidszorg effectiever en het onderwijs toegankelijker. Maar wat gebeurt er met de beschikbare data, nu steeds meer verkeer online verloopt? Wie ontwikkelt de algoritmen en wie is er uiteindelijk verantwoordelijk?

Wat is Tada?

In 2017 stelde Amsterdam Economic Board samen met partners het manifest Tada op, met daarin de gedeelde waarden voor een verantwoorde digitale stad. Deze waarden helpen om gezamenlijk en individueel vorm te geven aan een digitale samenleving en leveren een belangrijke bijdrage aan de slimme Metropool van Morgen. Zijn wij de baas over data, of zijn data de baas over ons?

Resultaten met Tada

  • Met de samenwerkingspartners hebben wij de waarden voor het Tada Manifest bedacht en daarmee het bewustzijn vergroot over het belang van het behoud van zeggenschap en controle over de eigen data.
  • Ruim duizend mensen en organisaties hebben dit manifest ondertekend.
  • Daarnaast hebben we verschillende workshops ontwikkeld en uitgevoerd. Ook deze hadden het vergroten van het bewustzijn over data als belangrijkste doel.
  • De Tada beweging die met deze activiteiten in gang is gezet, heeft eraan bijgedragen dat steeds meer organisaties bewuster en meer verantwoord omgaan met data.

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief