Sarphati Amsterdam

 • Gerealiseerd
 • Gezondheid
 • Hoofddoel van Sarphati Amsterdam is het bevorderen van een gezonde leefstijl en optimale leefomstandigheden om overgewicht en obesitas bij de Amsterdamse jeugd te voorkomen. Hiermee wordt een basis gelegd voor de preventie én bestrijding van leefstijlgerelateerde aandoeningen op lange termijn.

  Resultaat

  Sarphati Amsterdam werkt samen met de gemeente Amsterdam (GGD) en de Amsterdamse kennisinstellingen (UvA, AMC, VU, VUMC, HvA) om leefstijlgerelateerde aandoeningen aan te pakken. In multidisciplinaire teams wordt gewerkt aan oplossingen op het terrein van preventie en zorg door praktijk, onderzoek, beleid met elkaar te verbinden. Sommige onderzoeksprojecten worden (deels) gefinancierd door private partijen. Deze unieke samenwerking tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven is ontwikkeld samen met de Amsterdam Economic Board. De Board heeft actief meegewerkt aan de oprichting van Sarphati die in 8 maart 2018 officieel gestart is.

  Sarphati Cohort

  De kern van Sarphati Amsterdam wordt gevormd door een grote cohortstudie, het Sarphati Cohort. Binnen een cohortstudie worden individuen gedurende een bepaalde periode gevolgd en na verloop van tijd onderling vergeleken op eigenschappen, gedragingen en ontwikkelde aandoeningen. Dit soort onderzoek biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in oorzaken van bepaalde aandoeningen. Binnen het Sarphati Cohort zijn de individuen die worden gevolgd, kinderen van 0 tot 18 jaar die in Amsterdam in zorg zijn bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ).  www.sarphati.amsterdam Foto: Ed Youdon via Flickr

  Nieuws

  Thumbnail van Kwartiermaker Gezondheidsdata Infrastructuur van start
  | Nieuws

  Kwartiermaker Gezondheidsdata Infrastructuur van start

  Lees artikel
  Thumbnail van Data without pizza #3: een lezing over AI in gezondheid door Peter Szolovits
  | Nieuws

  Data without pizza #3: een lezing over AI in gezondheid door Peter Szolovits

  Lees artikel
  Thumbnail van Inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 is geopend
  | Nieuws

  Inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 is geopend

  Lees artikel
  Thumbnail van Patient empowerment met data
  | Nieuws

  Patient empowerment met data

  Lees artikel