Bedrijfsafvalstromen

Om de circulaire hub van producten en diensten te worden in deze regio zijn baanbrekende oplossingen nodig om op grote schaal (via digitale oplossingen) kringlopen te sluiten en hoogwaardige verwerking te stimuleren.

Oplossingen voor het maken van nieuwe producten die ook geld opleveren komen niet altijd vanzelf van de grond. Daarom heeft Amsterdam Economic Board in samenwerking met de gemeente Amsterdam vorig jaar een competitie digitale economie uitgezet voor partijen die met creatieve, slimme en innovatieve business opportunity’s komen (beste plan en business case) die bijdragen aan de concurrentiepositie voor circulaire en economische bedrijvigheid in de Metropool Amsterdam. De winnaars zijn Roetz Bikes en Excess Materials Exchange.

Resultaten

  • Prijsvraag Digitaal & Circulair in de markt gezet door de CTO office van de gemeente Amsterdam samen met Amsterdam Economic Board
  • Voortbouwen op learnings uit prijsvraag
  • Verkenningen vonden plaats voor een use case datagedreven Circulaire Economie met bedrijfsafval
  • De belangrijkste bedrijfsafvalstromen in de regio in kaart gebracht en prioritaire bedrijfsafvalstromen geselecteerd die circulair gemaakt kunnen worden door vernieuwing van hun hele productketen.

Rol van Amsterdam Economic Board

Initiëren, aanjagen/mobiliseren, platform geven. Wij organiseerden de digitale competitie en marktconsultatie in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Samenwerkingspartners

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief