Mbo’ers voorbereiden op een toekomst als zzp’er

 • Gerealiseerd
 • Talent voor de Toekomst
 • Marieke Gervers, projectmanager New Creative Starters: “De voornaamste opmerking van oud-studenten was: eigenlijk begint het echte ondernemen pas na school. Wat New Creative Starters biedt, start juist al tijdens de studie. We wilden bovendien iets ontwikkelen wat ook na het afstuderen beschikbaar blijft.”

  Bijzondere creatieven

  De digitale leeromgeving richt zich primair op studenten van MBO-niveau 4 die in hun laatste jaar zitten. Het ontwerp traject is ontworpen in co-creatie met oud-studenten en docenten – creatieve makers die de hiaten in de bestaande lesstof kennen. “MBO-creatieven zijn heel bijzonder, maar hebben dat vaak niet in de gaten. We proberen studenten hiervan bewust te maken. MBO-vakmensen kunnen zich via hun makerschap goed verbinden met speciale doelgroepen. Hoger opgeleiden hebben hier vaak meer moeite mee, omdat ze die groepen niet kennen.”

  Vaardigheden en netwerken

  Het programma bestaat uit events met workshops, werksessies en keynotes ondersteund door de leeromgeving die we met partner Codename Future ontwikkelden. Hiervoor zijn animaties, kennisbronnen, formats en opdrachten gemaakt volgens de laatste ondernemerschapsmodellen. “We laten ze ook inzien dat ze niet overal goed in hoeven te zijn en dat je voor je zwakke kant hulp kunt inroepen van iemand uit je netwerk die daar wel goed in is.” Door in stamgroepen samen te werken met andere creatieve disciplines, leren de studenten om verder te kijken dan hun eigen discipline. “Dit netwerk kunnen ze straks ook inzetten op het werkveld.”

  Vervolgfaciliteit

  Ook na het afstuderen kunnen de leerlingen gebruikmaken van de leeromgeving. “Van alle mbo’ers die afstuderen op niveau 4, sluit slechts 25% succesvol het HBO af. De rest is eigenlijk overgeleverd aan zichzelf. We willen ze met dit programma een vervolgfaciliteit bieden die bij hun behoefte past.”

  Terugblik eerste event

  WMVT-NEW-CREATIVE-STARTERS from Marieke Gervers on Vimeo.

  Fase

  Gerealiseerd

  New Creative Starters

  Onderdeel van: Werk maken van Talent Uitvoerder: ROCvA Projectleider: Marieke Gervers Meer informatie: www.newcreativestarters.nl, Facebookpagina New Creative Starters

  Nieuws

  Thumbnail van Utrecht zet in op IT-banen met opening TechGrounds Overvecht
  | Nieuws

  Utrecht zet in op IT-banen met opening TechGrounds Overvecht

  Lees artikel
  Thumbnail van Marilene Streefland: ‘We hebben echte mbo-vakmensen nodig’
  | Nieuws

  Marilene Streefland: ‘We hebben echte mbo-vakmensen nodig’

  Lees artikel
  Thumbnail van Mogelijkheden voor talentontwikkeling zoeken, vinden of verbinden?
  | Nieuws

  Mogelijkheden voor talentontwikkeling zoeken, vinden of verbinden?

  Lees artikel
  Thumbnail van Jopie Nooren: ‘Sociale vaardigheden zijn belangrijker dan intelligentie’
  | Nieuws

  Jopie Nooren: ‘Sociale vaardigheden zijn belangrijker dan intelligentie’

  Lees artikel