Make IT Work

Om de enorme vraag naar IT-talent een boost te geven en de werkloosheid onder hoogopgeleiden aan te pakken, is in 2016 het omscholings-initiatief Make IT Work opgezet.

De omscholing bestaat uit een intensieve opleiding van vier maanden die een brede basis biedt in het back-end programmeren. Na afronding kunnen de cursisten gegarandeerd aan de slag bij het deelnemende bedrijf waaraan ze gelinkt zijn. Werkloze talenten, van afgestudeerde psychologen tot juristen, geven zich massaal op. Slechts een derde van de aanmeldingen kan deelnemen aan het project. Kandidaten schrijven zich online in. Hierna doorlopen ze een serie online tests, die aantoont of ze geschikt zijn voor de functie van software engineer.

Mensen met aanleg worden uitgenodigd voor één van de werkgeversmarkten. Als daar een klik ontstaat met een deelnemend bedrijf, volgt een sollicitatieprocedure bij het bedrijf. Als dat goed verloopt, ontvangt de kandidaat een intentieverklaring. De intentieverklaring garandeert dat het bedrijf het werkgeversdeel van de kosten van de programmeeropleiding vergoedt – mits deze met succes wordt afgerond – en een betaalde arbeidsovereenkomst van zes maanden ondertekent.

Resultaten

  • Eind september 2016 huldigde Make IT Work de eerste lichting cursisten met een certificaat. De maatregel kende een droomstart. Van de vijfenvijftig deelnemers die in studiejaar 2015 aan hun omscholing begonnen, haalde bijna vijfennegentig procent de eindstreep en kreeg een gegarandeerd arbeidscontract.

Amsterdam Economic Board heeft aan dit initiatief gewerkt, samen met de Hogeschool van Amsterdam, Metropoolregio Amsterdam, ministerie van Sociale Zaken en tientallen partners uit het bedrijfsleven.

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief