Circulair Onderwijs

 • Gerealiseerd
 • Wat is er al gebeurd?

  In 2019 zijn koplopers uit het onderwijs en circulaire bedrijven tot een Manifest gekomen, waarin circulaire ambities werden onderstreept en bekrachtigd. Dit ter bevordering van de samenwerking en een toekomstgericht curriculum. Samen met 26 partijen (waaronder UvA, VU, ROC’s en de verschillende besturen van zowel primair als voortgezet onderwijs) heeft de Board het manifest ontwikkeld en ondertekend. Met alle betrokken partijen hebben we een platform voor circulair onderwijs ontwikkeld: toekomstmakers.nl.

  Wat gaan we in 2020 doen?

  Met experts en koplopers verkennen we welke skills en competenties nu echt verwacht worden binnen de circulaire transitie. Hoewel we steeds beter begrijpen hoe een werkelijke circulaire economie eruit gaat zien en wat de transitie nodig heeft, is het lastig om een volledig beeld te hebben van hoe zich dit vertaalt naar skills en competenties. Dit brengen we met experts in kaart.

  Verder kijken we met een aantal partijen hoe toekomstmakers.nl ingezet kan worden voor het verbinden van het bedrijfsleven en onderwijs.

  Rol Board

  Initiëren, mobiliseren, aanjagen, platform bieden.

  Lees meer

  • Een reeks artikelen van koplopers in het onderwijs die al aan de slag zijn met circulariteit on het onderwijs.

  Meedoen?

  Join the movement: Teken het Circulair Manifest 

  Join the community: Ben je koploper binnen circulair onderwijs of ben je geïnteresseerd in skills en competenties voor een circulaire economie? Neem dan contact op met Natalija Counet, Challenge Lead Talent voor de Toekomst.