B. Startup School Amsterdam

In 2016 opende B. Startup School Amsterdam – BSSA – haar deuren voor 300 studenten als antwoord op de groeiende vraag naar talent in het startup-ecosysteem. Dit initiatief heeft als doel om de kloof te overbruggen tussen het huidige onderwijssysteem en de industrie, door afgestudeerden de nodige vaardigheden te bieden waar de industrie om vraagt. 

Er zijn een hoop gemotiveerde en getalenteerde starters die net hun bachelor- of masteropleiding hebben afgerond. Maar de industrie vindt ze nog steeds te onervaren.

Het programma van B. Startup School Amsterdam bestaat uit een intensieve voltijd opleiding en een traineeship van zes maanden. Tijdens de cursus werken studenten nauw samen met de industrie om essentiële vaardigheden te verwerven, zoals programmeren, UI / UX ontwerpen, growth hacking, digitale innovatie of het maken van digitale inhoud. Door te werken aan echte projecten voor echte klanten en met regelmatige feedback, zijn onze studenten adaptieve en snelle studenten. Er wordt samengewerkt met enkele van de beste onderwijsinstellingen uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden en Nederland om onze studenten het hoogste niveau van expertise te bieden.

Resultaten

  • Opening B. Startup School met 300 studenten

Rol van Amsterdam Economic Board

Aanjagen en mobiliseren.

Samenwerkingspartners

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit initiatief