B. Startup School Amsterdam

Hogeropgeleide jongeren kunnen bij B. Startup School Amsterdam (BSSA) de juiste (tech)skills opdoen om een baan te bemachtigen bij een startup. B-Amsterdam Startup School is een samenwerking met B-Amsterdam, Manpower en de Amsterdam Economic Board. Het is één van de initiatieven die vallen onder de uitdaging Talent voor de Toekomst waar de Amsterdam Economic Board op inzet.

In 2016 opende B. Startup School Amsterdam – BSSA – haar deuren voor 300 studenten als antwoord op de groeiende vraag naar talent in het startup-ecosysteem. We hebben gemerkt dat er een kloof bestaat tussen het huidige onderwijssysteem en de industrie. Er zijn een hoop gemotiveerde en getalenteerde starters die net hun bachelor- of masteropleiding hebben afgerond. Maar de industrie vindt ze nog steeds te onervaren. Met dit programma willen we deze kloof overbruggen door afgestudeerden de nodige vaardigheden te bieden waar de industrie om vraagt. Het programma bestaat uit een intensieve voltijdopleiding en een traineeship van zes maanden. Tijdens de cursus werken onze studenten nauw samen met de industrie om essentiële vaardigheden te verwerven, zoals programmeren, UI / UX ontwerpen, groeihacking, digitale innovatie of het maken van digitale inhoud. Door te werken aan echte projecten voor echte klanten en met regelmatige feedback, zijn onze studenten adaptieve en snelle studenten. Er wordt samengewerkt met enkele van de beste onderwijsinstellingen uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden en Nederland om onze studenten het hoogste niveau van expertise te bieden.

Rol van de Board

Aanjagen en mobiliseren. Meer lezen

#slimgroengezond

Dit draagt bij aan het succes van de Metropoolregio Amsterdam op het gebied van benutten, behouden en aantrekken van talent.