De start van Health Data Space Amsterdam markeert een belangrijke mijlpaal in de samenwerking aan een regionale gezondheidsdata infrastructuur. Hieraan heeft Amsterdam Economic Board, samen met vele partners, jarenlang hard gewerkt.

De officiële ondertekening van de intentie-overeenkomst en lancering van Health Data Space Amsterdam (HDSA) op 18 maart gebeurt door de bestuurders van drie vooraanstaande ziekenhuizen uit onze regio. Een mooi succes, mogelijk gemaakt mede door het enthousiasme, de ondersteuning en inzet van vele betrokkenen gedurende de afgelopen jaren! Hiermee nemen we tevens afscheid van de huidige stuurgroep en kopgroep, die een essentiële rol hebben gespeeld in dit traject.

Sinds 2019 agendeert Amsterdam Economic Board de noodzaak om het delen van data en de inzet van AI in de gezondheidszorg te verbeteren. Vanuit die visie zijn we gestart met het initiatief HDSA, om te komen tot een regionale infrastructuur voor secundair gebruik van gezondheidsdata.

De lancering van Health Data Space Amsterdam is een besloten event. Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen met HDSA? Neem dan contact op met ons.

Meer informatie

Een geïntegreerde Health Data Space draagt bij aan een betere gezondheid en hogere zorgkwaliteit. Ook geeft de kennis zorgverleners betere tools in handen om hun werk goed te kunnen doen. Het maakt beschikbare data toegankelijk voor sneller en beter medisch onderzoek.

Amsterdam Economic Board heeft Health Data Space Amsterdam gerealiseerd, samen met consortiumpartners Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek/ NKI, gemeente Amsterdam, OLVG, Philips, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit Amsterdam.

Lees meer over het initiatief Health Data Space Amsterdam. Of bekijk onderstaande korte video.

Waar en wanneer?

Board event
  • Amsterdam Economic Board
  • 18 mrt 2024
  • 10:30 -

    12:00 uur

Neem contact op

Deel dit artikel

Events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.