Winnaars van de eerste online Hack Corona bekend

De corona pandemie zorgt voor allerlei problemen op het gebied van zorg en welzijn. Problemen die we alleen door bundeling van kennis en expertise kunnen oplossen. Daarom heeft Dutch Hacking Health een platform gebouwd waar samen hard is gewerkt aan concrete oplossingen; De Coronathon!

De pandemie en de getroffen maatregelen hebben allerlei knelpunten tot gevolg: tekort aan personeel, gebrek aan medicijnen en middelen, eenzaamheid als gevolg van sociale isolatie, chronische zorg die toch door moet gaan, en uiteraard de extreem hoge acute zorgvraag… Maar deze situatie biedt ook de kans en noodzaak om juist nú werk te maken van bv. thuismonitoring, zorg op afstand, slim gebruik van data en technologie.

De afgelopen dagen is er keihard gewerkt aan de Hack Corona en de winnaars zijn bekend:

Best Human Centered >> #10 Samen op afstand

Best Data Driven >> #60 Wavy Bubble 

Deze hou-afstand-app is op zoek naar funding om de app verder te ontwikkelen! Je kunt ze steunen via https://lnkd.in/gc5stQt

Best Innovation >> #29 Co-nect

Publieksprijs >> #47 Lekker in je velletje

Lees hier een verslag van de online hackathon. Bekijk alle oplossingen van de teams via Sparkboard: https://lnkd.in/g-gphRr Hacking Health Amsterdam bedankt iedereen die heeft deelgenomen en we zien jullie graag terug op 10, 11 en 12 september.

Hacking Health Amsterdam

Hacking Health Amsterdam is een onderdeel van Dutch Hacking Health. Op initiatief van de Amsterdam Economic Board, SIGRA, Gloedmakers en FRIZ!, vindt het vanaf vorig jaar, 2019, voor het eerst ook in Amsterdam plaats. Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in de Metropoolregio Amsterdam. Tijdens ons evenement staan niet de patiënt en zijn ziekte centraal, maar de bewoner en zijn gezondheid. Uniek aan Hacking Health Amsterdam is de betrokkenheid van een groot aantal zorg- en welzijnspartners. Van dak- en thuislozenopvang tot academisch ziekenhuis, van GGZ tot thuiszorg; alle relevante partijen rondom de bewoners van onze regio zijn erbij.

Hacking Health Amsterdam verplaatst naar 10, 11 en 12 september

1 april 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten