Werken aan één medische data infrastructuur voor Amsterdam

Onze droom is dat in 2025 inwoners van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) twee gezonde levensjaren extra hebben. De regio is de thuisbasis van universiteiten van wereldklasse, universitaire ziekenhuizen en ultramoderne medische voorzieningen, evenals innovatieve, oplossingsgerichte bedrijven en knooppunten, waaronder het Amsterdam Science Park. We verbinden overheid, bedrijfsleven en universiteiten om beleidsvorming, marktkennis en expertise op het gebied van gezondheidszorg en AI te verbeteren. Door de ontwikkeling van medische datatoepassingen hopen we de gezondheid van de burgers te verbeteren.

Kunstmatige intelligentie, machine learning en big data zijn momenteel bijzonder populair. En binnen de patiëntenzorg worden dagelijks enorme hoeveelheden gegevens gegenereerd en opgeslagen. Toch moeten er nog flinke stappen gezet worden voordat data-toepassingen daadwerkelijk aan het bed van de patiënt beschikbaar zijn. Dat komt onder andere door de grote technische, juridische, organisatorische en administratieve uitdagingen die verbonden zijn aan het verwerken van medische gegevens.

Hoe kunnen we medische datawetenschap gebruiken om een ​​gezonder stedelijk gebied in en rond Amsterdam te creëren? In de tweede van een reeks interviews spraken we met Dr. Paul Elbers, een intensivist bij het Amsterdam UMC en een van de organisatoren van de maandelijkse Amsterdam Medical Data Science Meetup. Dr. Elbers is toegewijd aan het verbeteren van het leven van patiënten over de hele wereld door de ontwikkeling en implementatie van toepassingen voor medische data.

Dit is een Engelstalig artikel. Lees verder op de Engelstalige pagina.

De Amsterdam Medical Data Science Group

De bijeenkomsten van de Amsterdam Medical Data Science Group worden elke derde dinsdag van de maand gehouden in de Delta Room van de afdeling Intensive Care van het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Ga voor meer informatie naar: https://www.meetup.com/amsterdam-medical-data-science. Amsterdam Medical Data Science Group worden gesteund door Right Data Right Now, een consortium van Amsterdam UMC, OLVG, Vrije Universiteit, Pacmed en de Amsterdam Economic Board.

Een gezondere Metropoolregio Amsterdam

Dit interview is deel 2 uit de serie ‘Samen op weg naar gezondere Metropoolregio Amsterdam (MRA)’ waarmee de Board de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in de MRA zichtbaar maakt. In deel 1 kwam Boardlid Jeroen Tas van Philips aan het woord. Onze droom is dat in 2025 inwoners van de Amsterdamse regio twee gezonde levensjaren extra hebben. We zetten daarom in op verbetering van gezondheid en op preventie van ziekte door slimme toepassingen van data-analyses. Door het slim combineren van deze kennis, kunnen inwoners zelf de regie voeren over hun eigen gezondheid en zo langer gezond blijven.

Meedoen?

Wil je meedenken en/of bijdragen aan een gezonde MRA of specifiek de ontwikkeling van één Health Data Infrastructuur, neem dan contact op met  Jeroen Maas (j.maas@amecboard.com), Challenge Lead Gezondheid. Lees hier meer over al onze andere initiatieven op weg naar een slimme, groene en gezonde Metropool van de toekomst.

8 juli 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten