WeMakeThe.City: zet het in je agenda!

Eerst maken we de steden. En dan maken de steden ons. De plek waar we wonen en werken heeft grote invloed op ons. En wij op die plekken in de stad. Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in steden. De stad roept, verleidt, verbindt en maakt creatief. Maar de stad kan ook verdelen, vervuilen, vermoeien. De stedelijke omgeving stelt ons uitdagende vragen.

Samen met alle stakeholders en o.a. wethouder Kajsa Ollongren hebben we 27 juni vooruit geblikt op dit grootschalig evenement in de Metropoolregio Amsterdam. Directeur van de Amsterdam Economic Board, Nina Tellegen, gaf een toelichting op de State of the Region dat ook in die week zal plaatsvinden.

WeMakeThe.City – hoe, wat waarom?

Vragen over de kwaliteit van het dagelijks leven. Lucht, water, ruimte, drukte en stilte. Vuilniswagens of vuilnisboten? Wonen er al genoeg robots in de buurt? Vragen over banden met omliggende steden, dorpen en het land rond de stad. En land ín de stad, bestaat dat ook? Vragen als: wie de eigenaar van de stad is. Of de stad van iedereen blijft of hoe nieuwe buurten er uit gaan zien. Hoe verschillende steden een metropool vormen. Hoe we als stad zelfvoorzienend kunnen worden. Hoe de haven zich ontwikkelt naar een circulaire economie. Hoe we van poep stadsgas maken. Hoe naar je werk gaan eruit gaat zien en hoe je makkelijk mensen ontmoet. Hoe je je veilig voelt. Hoe we de balans bewaren tussen wereldeconomie en lokale bedrijvigheid. Hoe je groenten kunt kweken in een verlaten groentewinkel. Twee euro toeristenbelasting of twintig?

https://vimeo.com/223414942

Amsterdam Approach

Kansen die we aanpakken met de ‘inclusieve Amsterdamse benadering’, de Amsterdam approach. Amsterdam bewijst dat intensieve samenwerking een ideaal en uniek Amsterdams klimaat maakt om oplossingen te bedenken en uit te proberen. Een klimaat waarin de mensen weer samen de stad maken. Echt samen. Dus niet alleen de planners, professionals en experts. Ook de vragenstellers, dwarsdenkers en hardopdromers. Dus iedereen die er woont, werkt en leeft. Die ‘Amsterdamse benadering’ stimuleert initiatief en jaagt initiatieven aan. Sociale en technologische ontwikkelingen gaan zo ongewoon hard.

WeMakeThe.City brengt alle vragenstellers, creatieven en denkers bij elkaar: dus het publiek én de nerds. WeMakeThe.City is van bewoners, bedrijven, wetenschappers, specialisten, bestuurders, maar ook van ontwerpers, kunstenaars, tech start-ups, maatschappelijke organisaties en lokale en regionale initiatieven. We pakken de urgente uitdagingen op voor het dagelijks leven in de stad Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, andere Europese steden en de rest van de wereld. Ambitieus. Maar met 180 nationaliteiten hebben we de wereld in onze metropoolregio al bij elkaar.

Reken op alles wat nieuwe ideeën en inzichten geeft op tientallen locaties verspreid over stad de Amsterdam én de metropoolregio: lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, open studio’s, werkplaatsen en een actief weekendprogramma voor een groot en breed publiek.

Heb je de avond gemist? Bekijk de opname hier terug.

30 juni 2017

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten