WeMakeThe.City 2020 Marathon | The Reset 21 september

In dit Corona-jaar gaan we tijdens WeMakeThe.City in een 12-uur durende LIVECAST-marathon in gesprek over de ongewisse toekomst van onze stad en Metropool Amsterdam. Met als thema ‘Reset’, komen in 11 programmablokken geniaal denkvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit samen om alternatieve visies en handelingsperspectieven te formuleren. Hoe gaan we het de komende jaren anders doen? Waar moeten we per direct mee stoppen en in welke zaken moeten we stevig gaan investeren? Welke nieuwe financiële modellen en allianties hebben we daarvoor nodig? Hoe maken we samen onze metropool rechtvaardiger, inclusiever, duurzamer, klimaatbestendiger, veiliger, succesvoller en gelukkiger? En bovenal, welke waarden zijn leidend in de beslissingen die we de komende tijd als samenleving moeten nemen?

Onze samenleving en economie is het afgelopen half jaar dramatisch veranderd. Van een onstuimig groeiende en welvarende regio, met een overhitte woningmarkt en toerismesector, naar een gehavende stad met snel toenemende werkloosheid en sterk teruglopend toerisme. Maar ook een stad waarvoor de leefbaarheid en het vestigingsklimaat cruciale sectoren als de horeca, kunst en cultuur, nachtleven en evenementenbranche onder druk staan. Met het gevolg dat de groeistuip inmiddels is omgeslagen naar krimp. De centrale vraag is hoe we met z’n allen uit deze crisis komen, hoe we de Metropool Amsterdam duurzaam en veerkrachtig herstellen.

Eén ding is helemaal duidelijk; de toekomst van de metropool Amsterdam is van ons allemaal. Samen maken we immers de stad van de toekomst van, voor en door iedereen!

Een paar onderdelen van de marathon lichten we hier uit:

RESET: Healthcare

Wat betekent de digitalisering van de gezondheidszorg voor de zorg van de toekomst?

RESET: Digital Rights

Wat zijn digitale burgerrechten en waarom zijn ze belangrijk?

RESET: Education

Amsterdams Akkoord hoger onderwijs; hoe realiseren we divers, inclusief en maatschappelijk betrokken hoger onderwijs?

RESET: Economy

The Future of Capitalism with Joseph Stiglitz and Herman van Rompuy. How can the potential of free markets be squared with the requirements of ecological sustainability and social justice and inclusivity?

RESET: All of us

Hoe geven we, samen en voor ons allemaal, vorm aan een groen, duurzaam en sociaal herstel? Met Boardleden Barbara Baarsma en Marleen Stikker.

Klik hier voor het volledige programma

18 september 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten