Wat kun je doen met afgedankte dataservers?

ICT-Milieu, Green IT Amsterdam, Evoswitch, Hewlett Packard Enterprise en de Amsterdam Economic Board hebben onderzoek laten doen naar het huidige inkoop- en vervangingsbeleid voor B2B ICT-apparatuur, de mogelijkheden tot optimalisatie hiervan, de omvang van de markt binnen de Metropoolregio Amsterdam en de mogelijkheden voor hoogwaardig (regionaal) hergebruik van servers. Nieuwsgierig naar de resultaten?

Het is vaak onduidelijk wat er met afgedankte apparatuur gebeurt. Bij de verwerking zijn veel partijen betrokken waarbij sommige handelaren de apparatuur alleen ‘op papier’ doorverkopen.

Met hergebruik en hoogwaardige recycling van de vrijkomende B2B ICT-apparatuur kan binnen de regio een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid en economische groei worden geleverd.

Event Onderzoek Ciculaire dataservers

Op 17 april  bespreken we de resultaten van het onderzoek en geven we je handelingsperspectief. Hoe kunnen eindgebruikers, leveranciers en andere stakeholders nu worden geholpen en wat kunnen zij zelf doen? Hoe kan registratie van gebruikte apparatuur worden verbeterd? Welke (regionale) samenwerkingsstappen kunnen we nemen?

Het event is voor inkopers, innovators, strategen, programmamanagers en anderen in de Metropoolregio Amsterdam die actief (willen) bijdragen aan een circulaire economie door de mogelijkheden voor hoogwaardig(er) gebruik van dataservers te onderzoeken en aan te grijpen.

Voor meer informatie en inschrijving klik hier.

Grondstoffen transitieprogramma

De Metropoolregio Amsterdam is één van de grootste datacenter knooppunten van Europa. Naast de enorme markt voor nieuwe apparatuur die de regio biedt, betekent dit ook een groeiende stroom vrijkomende gebruikte apparatuur. Voor het Metropoolregio Amsterdam Grondstoffen Transitieprogramma heeft de Amsterdam Economic Board ICT-apparatuur bij datacenters gekozen als één van de meest potentievolle grondstofstromen.

6 april 2018

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten