Waar de Board aan werkt en impact maakt

Als Board werken wij samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan een slimme, groene en gezonde Metropool van de toekomst. Ieders aandeel is cruciaal: bedrijven functioneren als innovator en voorloper, kennisinstellingen leveren essentiële denkkracht en overheden zijn onmisbaar als investeerder, regelgever en inkoper. De Board is de aanjager van vernieuwing en betrekt ook start-ups en grown-ups om innovatie te stimuleren.

Het ontstaan van nieuwe samenwerkingsverbanden

De Board is een verbinder en een bouwer. We hebben een unieke netwerkfunctie en brengen mensen bijeen die elkaar niet automatisch tegenkomen. Dat doen we door actief tal van verschillende partijen te betrekken, via netwerkbijeenkomsten en via kleine en grote (expert)sessies rond bepaalde thema’s. Zo ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden en een voedingsbodem voor kennisuitwisseling.

Nina Tellegen, directeur Amsterdam Economic Board:

“De Board signaleert innovatieve kansen voor nieuwe vormen van samenwerking en bedrijvigheid om bestaande initiatieven verder te ontwikkelen zoals learning communities rondom specifieke thema’s zoals Circulair Inkopen o.l.v. Boardlid Jacqueline Cramer, consortiavorming met voorlopers zoals bij TechConnect en AMdEX het werken aan nieuwe business modellen of de rol die de Board speelt bij het actief verbinden van het Europese Geneesmiddelen Agentschap (EMA) met het LifeSciences & Health Ecosysteem van de Metropoolregio Amsterdam.”

Doel van de Board: het versnellen van transities

Ons doel: het versnellen van de circulaire, digitale en energietransitie, die onze maatschappij fundamenteel veranderen. Dit zijn veranderingen die wereldwijd spelen, niet zijn tegen te houden en in grootstedelijke regio’s samenkomen. Inspelen op deze veranderingen biedt ons als regio veel kansen.

Meedoen?

Neem dan contact op met onze Challenge Leads:

6 augustus 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten