Vacature: Programmamedewerker Amsterdam Smart City

Wil jij je inzetten voor betere straten, buurten en steden? Wil jij bijdragen aan het versnellen van de transities op het gebied van mobiliteit, energie, circulaire economie en digitalisering? Kom dan het Amsterdam Smart City team versterken.

Amsterdam Smart City groeit, onze community is in enkele jaren naar bijna 8000 leden gegroeid, ons aantal partners naar 20. Daarom zoeken we versterking!

Wij zijn een innovatieplatform dat innovatieve bedrijven, kennisinstellingen overheden en proactieve bewoners samenbrengt en vorm geeft aan de stad van de toekomst. Door kennis te delen komen we tot innovatieve oplossingen en maken we betere straten, buurten en steden. Zo zorgen we ervoor dat de Amsterdam Metropoolregio leefbaar blijft voor iedereen.

Wij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden door samen te werken. Al onze activiteiten zijn daarom gericht op het faciliteren van deze samenwerking, zodat partijen samen tastbare, duurzame innovaties tot stand kunnen brengen. Amsterdam Smart City richt zich met name op deze vier thema’s: mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie. Met het Amsterdam Smart City team zorgen we voor verbinding.

Voor ons kernteam (bestaande uit 4 mensen) zijn wij op zoek naar een nieuw teamlid programma medewerker (24 uur per week). De functie is in eerste instantie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging met een nieuw tijdelijk contract.

Wat ga je doen?

Je zet je in op de volle breedte van ons programma, met een afwisselend werkpakket. Je werkt met onze partners aan het aanjagen van innovaties binnen één van de transitiepaden (Energie, Circulair, Digitaal, Mobiliteit) en legt verbindingen met de community en communicatie. 

Taken

 • Je voert de programmastrategie actief en goed uit
 • Je coördineert eigen transitiepad, Monitort voortgang van projecten binnen het eigen transitiepad en legt verbindingen
 • Je organiseert webinars en andere co-creatie sessies en events
 • Je verbindt, mobiliseert en activeert partners en communityleden
 • Je maakt content, vanuit jouw werkgebied, voor het Amsterdam Smart City platform, zodat learnings uit sessies breder bekend en toegepast worden.

Wie ben jij?

Wij zoeken een collega met een nieuwsgierige, onderzoekende instelling die anderen aanzet tot nadenken en actie. Gedreven in het creëren van maatschappelijke waarde en een echte aanpakkers mentaliteit.

Profiel

 • WO/HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring
 • Opleiding of ervaring binnen tenminste een van de thema’s of binnen stedelijke innovatie in algemene zin
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Kennis van samenwerkingsprocessen en het organiseren van bijeenkomsten en werksessies.
 • Affiniteit met communicatie
 • Een nieuwsgierige, onderzoekende instelling die anderen aanzet tot nadenken en actie
 • Gedreven in het creëren van maatschappelijke waarde

Wat bieden wij?

Wij bieden je een fijne werkplek op het Marineterrein in Amsterdam, met een informele en collegiale sfeer. Een klein team waar we nauw met elkaar samenwerken. Een breed gedreven netwerk van mensen die zich inzetten voor een duurzame stad en regio, voor iedereen. Een nationale én internationale werkomgeving. Je kan per direct beginnen en we zoeken iemand voor 24 uur per week. We waarderen je eigen inbreng en enthousiasme. Wij bieden de plek aan tegen max 3978,- (bij 40 uur per week).

Interesse gewekt?

Vind je dit allemaal goed klinken? Dan horen we graag van je! Stuur je cv en een korte motivatie voor 23 augustus naar: info@amsterdamsmartcity.com.  Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Menouschka via 06 43 75 26 36. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Wil je voortaan ons laatste nieuws en de aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.