Data science inzetten voor gepersonaliseerde medische behandeling

Hoe kan de voortschrijdende medische data science bijdragen aan gepersonaliseerde behandelingen en de patiëntenzorg verbeteren? Dit was het thema van deze speciale Medical Data plus Pizza Meetup. Het was namelijk ook de primeur als eerste gezamenlijke bijeenkomst van Amsterdam Medical Data Science (AMDS) en Amsterdam Data Science (ADS).

Sprekers zijn Dr Lucas Fleuren, Amsterdam UMC’s en Amsterdam Medical Data Science (AMDS)  Associate Professor of Artificial Intelligence at Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam) Mark Hoogendoorn en intensivist Dr Patrick Thoral, en senior researcher bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Dr Peter Bosman.

Lees hier het volledige Engelse verslag.

Medical Data plus Pizza Meetup

De bijeenkomst van de Amsterdam Medical Data plus Pizza meetup heeft als doel de kloof te overbruggen tussen medisch specialisten en datawetenschappers. Iedereen wordt samengebracht in een informele setting met korte presentaties over het laatste nieuws en innovaties in de medische datawetenschap. Na afloop, worden er nieuwe contacten gelegd en ontstaan er onder het genot van een pizza zelfs nieuwe samenwerkingen.

Meer weten? kijk op  Amsterdam Medical Data Science

Copy: Edenfrost

22 november 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten