Tekkie worden in Purmerend

Afgelopen zondag werd voor de eerste keer Purmerend Werkt georganiseerd. Met ongeveer 8.000 bezoekers een groot succes. TechConnect was er natuurlijk bij, op uitnodiging van PurmerValley, in poppodium P3 als onderdeel van de PurmerValley Experience. De Tekkieworden campagne werd daar voor het eerst getest en gevalideerd op mensen die op zoek zijn naar werk. Al met al een geslaagde test.

Poppodium P3 was omgedoopt tot een tech-experience plek. Drones vlogen gevaarlijk laag over de hoofden van bezoekers, je kon een VR bril opzetten en gamen in een game-hoek. De Tekkieworden stand naast de ingang was heel de dag druk bezocht. Daarnaast waren er lokale tech-bedrijven, onderwijsinstellingen en een kinderopvang die kinderen op jonge leeftijd al kennis laat maken met technologie.

Het publiek was divers; jongeren die met hun ouders kwamen oriënteren op verschillende profielen en banen, maar ook werkloze IT’ers op zoek naar een omscholingstraject. TechConnect gaf met de Tekkieworden flyer goede informatie over de misvattingen, de profielen die nu het meest gezocht worden op de arbeidsmarkt en wat je daarvoor moet kunnen. Ook kregen de bezoekers goed inzicht in het tech-opleidingsaanbod in de Metropoolregio Amsterdam.

Tekkie Wendy, werkzaam als developer bij Incentro, en zelf omgeschoold via Make IT Work, was aanwezig in de stand en was een mooi voorbeeld voor de vele bezoekers.

Wat kon er beter? Meer interactie door bijvoorbeeld games waarbij bezoekers spelenderwijs geïnteresseerd kunnen raken in programmeren of design. En natuurlijk nemen we volgende keer nog meer tekkie rolmodellen zoals Wendy mee, die de jongeren kunnen inspireren.

In het kort is de tekkieworden campagne een succes, en dat betekent dat je ons op nog veel meer tech en IT beurzen zult aantreffen.

Zelf ook een Tekkieworden? Check de website www.tekkieworden.nl en volg ons op twitter.

In de media

“Het moet wel bijzonder blijven” Purmerend Werkt brengt vele duizenden op de been

30 januari 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten