TekkieWorden brengt vraag, aanbod IT-opleidingen samen

De digitale tech-studiegids ‘TekkieWorden.nl’ heeft in samenwerking met Utrechtse partners het aanbod van alle Utrechtse tech- en IT-opleidingen op één platform gebundeld.  Het betreft ruim 100 Utrechtse IT-opleidingen, op alle denk- & werkniveaus. Hiermee moet het oplopend tekort aan IT-mensen in de regio Utrecht – en de komende maanden elders in Nederland - aangepakt worden.

Utrecht telde ruim 8.200 onvervulde IT-vacatures in 2019, tegen 5.149 in 2014. Zo’n 11 procent van de inwoners heeft inmiddels al een IT-gerelateerd beroep. Ondanks de coronacrisis lijkt de vraag naar IT’ers te blijven groeien vanwege de digitalisering van bedrijfsleven en maatschappij. Aan de andere kant kan de verwachte economische recessie na de coronacrisis ertoe leiden dat meer mensen zich gaan omscholen. TekkieWorden wil zowel deze groep als scholieren inzicht bieden in de diverse typen IT-banen, de bijbehorende carrièrepaden en de potentiële opleidingstrajecten.

Inclusieve arbeidsmarkt

TekkieWorden is een initiatief van TechConnect, voortkomend uit de Amsterdam Economic Board, met als initiatiefnemers Rabobank, Booking.com, TomTom en opleidingsfonds CA-ICT. Op hun initiatief doen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties uit de Metropoolregio Amsterdam mee aan het vergroten van de diversiteit in de tech-sector en het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt van tech-banen. De doelstelling is om de komende vier jaar 50.000 extra mensen – uit ondervertegenwoordigde groepen – de technologie-arbeidsmarkt te laten instromen.

TekkieWorden in Amsterdam begonnen

TekkieWorden is gestart in regio Amsterdam. Het platform is nu dus ook beschikbaar in Utrecht. TekkieWorden Utrecht is mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht met ondersteuning van equensWorldline, opleidingenfonds CA-ICT, Utrechtse opleiders en tech-sector. Het Amsterdamse opleidingsaanbod wordt nu verder aangevuld met het aanbod in de regio Utrecht.

Binnenkort komt ook de ‘TekkieWijzer’ beschikbaar: een gamified assessment waarmee de deelnemer zijn of haar eigen tech-profiel kan ontdekken. Nu al biedt TekkieWorden.nl, de grootste digitale tech-studiegids van Nederland, via informatieve en toegankelijke vlogs inzicht in het tech-carrière landschap.

Uitbreiding naar rest Nederland

Gemeente Utrecht, CA-ICT, equensWordline hebben vandaag, donderdag 14 mei, de samenwerking op het platform ‘TekkieWorden’ officieel ingeluid. Gemeente Utrecht werkt zo samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in de Utrecht Tech Community om de toegang tot de digitale sector te vergroten, zodat mensen met de juiste competenties aan het werk kunnen. Hierin wordt extra aandacht besteedt aan ondervertegenwoordigde groepen in de IT. De komende maanden zal TekkieWorden uitbreiden naar andere Nederlandse steden en regio’s.

Tech van iedereen

Bijdragen aan een diverse tech-sector en inclusieve tech-arbeidsmarkt? Neem contact op met Ruben Nieuwenhuis of Viktor Bos.

Wil jij voortaan ons belangrijkste nieuws in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze maandelijkse Board Update.

14 mei 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten