TechConnect’s ‘PathWays’ biedt kijkje in tech-wereld

Met een stijgend aantal IT-omscholers als direct gevolg van de coronacrisis, stijgt ook de behoefte aan opleiding- en loopbaanoriëntatie in de IT-sector. Om deze groep wegwijs te maken in de wereld van tech, introduceert TechConnect het loopbaanoriëntatie-programma ‘PathWays’. Dé helpende hand in het uitstippelen van een persoonlijk IT leer- en carrièrepad. Het mooie nieuws? Er zijn nog 20 plekken beschikbaar voor de nieuwe ronde van 28 september!

Met PathWays wordt ingespeeld op de groter wordende behoefte aan omscholing naar kansrijke beroepen. In het vier weken durend loopbaanprogramma komen de basisprincipes van programmeren, de cloud, Salesforce, Python en data-analyse voorbij. Op deze manier komen deelnemers erachter wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, zodat zij hun IT studie- en loopbaanpad kunnen vormgeven. Na een succesvolle eerste pilotfase, gaan de komende vier weken weer tientallen deelnemers remote aan de slag met leren te leren, learning platforms en IT, om een kansrijke toekomst in tech uit te stippelen.

Meld je aan!

Dus ben of ken je iemand die toe is aan een carrièreswitch naar IT? Noodgedwongen? Of juist niet? Altijd al een oogje gehad op tech en IT? Of misschien niet? Meld je dan aan voor PathWays. Want dat is dé manier om erachter te komen of je IT en tech leuk vindt en waar je goed in bent.

Succesvolle pilot

De eerste pilot met 20 deelnemers is inmiddels afgerond. En met succes. Iedereen heeft na het programma een route uitgestippeld waarop hij/zij vorm gaat geven aan de stap richting een IT carrière. Eén deelnemer is in dienst gekomen bij PathWays om mee te helpen aan de doorontwikkeling van het programma en daarnaast voor de andere helft van haar tijd via learning platforms verder te leren programmeren. Bovendien zijn twee anderen onlangs gestart in de TechGrounds Web Development opleiding.

PathWays plaveit carrièrepad in IT

PathWays is een hands-on IT-loopbaanprogramma waarin 40 deelnemers binnen vier weken inzicht hebben gekregen in hun loopbaanpad en eventuele toekomstige studie. Hiervoor is een speciale online leeromgeving ingericht. Van 09:00 tot 12:30 werken deelnemers aan opdrachten en participeren ze in workshops en interactieve presentaties. Vervolgens wordt het middagdeel besteed aan peer-supported zelfstudie. Een groep bestaat uit 40 deelnemers en 2 learning coaches. Workshops en interactieve presentaties worden verzorgd door externe professionals uit het netwerk van de PathWays partners. Het programma is gebaseerd op opdrachten en skills, waarvan 50% bestaat uit zelfstudie. Alles is erop gericht om binnen een maand tot een ‘IT career development planning’ te komen, genaamd ‘MyPathWay’. Dat is een omgeving waarin deelnemers hun talenten en vaardigheden matchen aan de gewenste IT-baan, studie en -loopbaanplan(ning). De investering voor deelnemers bedraagt 750 euro.

Over PathWays

PathWays is een loopbaanoriëntatie-programma naar IT, dat de IT-wereld van binnenuit laat zien. Het is een initiatief van TechConnect vanuit de Amsterdam Economic Board, en actief gekoppeld aan TekkieWorden, Nederlands grootste platform dat leren en werken in tech stimuleert. Het PathWays IT Carriere-planningsprogramma werkt samen AWS, Salesforce, Linkedin, Techleap, Randstad, Rabobank, AG Connect en House of Skills.

Over TechConnect

De komende vier jaar gaat het programma TechConnect 50.000 extra mensen —uit ondervertegenwoordigde groepen— de tech-arbeidsmarkt laten bestormen. In de praktijk betekent dit duizenden vrouwen, mensen uit sociaal kansarmere wijken, grote groepen 40-plussers en MKB’ers die tot programmeur, data-analist, ‘growth hacker’, UX ontwerper of tech-beheer worden opgeleid.

1 september 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten