Een stap voorwaarts in het stimuleren van AI voor een betere gezondheid

Met de opening van het VU Campus Centre for AI & Health valt weer een stukje van het enorm ambitieuze 'AI Technology for People'-initiatief van Amsterdam op zijn plaats. Het online lanceringsevenement benadrukte hoe een diversiteit aan specialisten nodig is om mensgerichte kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg te brengen.

De lange weg naar het algemene belang voor gezondheid

Op vrijdag 23 oktober 2020 vierde een Zoom-gebaseerd lanceringsevenement de opening van het VU Campus Center for AI & Health.

Als gastheer en een van de initiatiefnemers legde Mark Hoogendoorn (VU Informatica) uit dat het centrum bij uitstek een netwerkorganisatie is die samenwerking wil stimuleren om de gezondheidszorg te verbeteren door het ontwikkelen, implementeren en evalueren van AI-technologieën.

Met partners als UvA, CWI, Smart Health Amsterdam en vele anderen, telt het centrum 60 medewerkers van zes faculteiten en vele onderzoekers. Een nieuwe website zullen alle deelnemers en hun interacties en samenwerkingen volgen.

Meer weten; lees het hele Engelstalige verslag hier .

AI-technologie voor mensen

Is een samenwerkingsverband tussen de Amsterdam Economic Board, Amsterdam UMC, Antoni van Leeuwenhoek / Nederlands Kanker Instituut, Centrum Wiskunde & Informatica, de gemeente Amsterdam, Amsterdam University of Applied Sciences, Sanquin, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit Amsterdam.

 

6 november 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten