State of the Region 17 juni: Goed Verbonden

Als regio doen we het goed, maar het kan beter. Het streven is naar groen licht op alle verbindingen: fysiek, digitaal en sociaal, nu en in de toekomst. We moeten op veel verschillende lagen weten en begrijpen wat er speelt. Zodat we lokale kansen kunnen verbinden met regionale uitdagingen en (inter)nationale ontwikkelingen. Op 17 juni 2019 vindt de tweede editie van State of the Region plaats in Theater Amsterdam.

State of the Region is het jaarlijkse evenement dat zichtbaar maakt wat de opgetelde kracht en het vermogen van de Metropoolregio Amsterdam is. Dit jaar ligt de nadruk op de resultaten van goed verbonden zijn.

Tijdens State of the Region komen de belangrijkste spelers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, culturele organisaties en regionale overheden uit de Metropoolregio Amsterdam bij elkaar om het gesprek aan te gaan over grootstedelijke vraagstukken én mogelijke oplossingen.

Programma

Tijdens een Executive Board Room meeting zetten we de eerste stap richting het zogenaamde Workforce Pact in de Metropoolregio Amsterdam om voldoende talent in huis te hebben dat beschikt over digitale vaardigheden.

De spectaculaire Roadmap Circulair Inkopen en Opdrachtgeverschap, ontwikkeld door meer dan 90 partijen, wordt officieel gelanceerd in het bijzijn van wethouders en onderschreven door overheden én bedrijfsleven. Ook delen we een revolutionair inkoopinitiatief van een collectief van bedrijven.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ondertekenen zoveel mogelijk publieke en private partijen de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek om zo gezamenlijk te streven naar verdere verduurzaming van stadslogistiek.

  • 14.00 uur Facts of the Region

Tijdens de ‘Facts’ laat VU-hoogleraar Henri de Groot op basis van de Economische Verkenningen zien hoe de Metropoolregio Amsterdam er voor staat en zich ontwikkelt.

  • 15.30 uur Future of the Region

Tijdens de ‘Future’ kijken we door de bril van twee topsprekers naar de Metropoolregio Amsterdam. Ter afsluiting spreekt Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam de State of the Region uit waarbij ze haar visie geeft op onze gezamenlijke toekomst in de Metropoolregio Amsterdam. Future of the Region is de aftrap van het innovatiefestival WeMakeTheCity, het festival dat steden beter maakt, dat plaatsvindt van 17 tot en met 23 juni 2019.

Meer weten over het programma en de sprekers?

Ga naar www.stateoftheregion.nl

Nieuwsgierig hoe State of the Region vorig jaar was?

State of the Region is een initiatief van de overheden van de Metropoolregio Amsterdam, amsterdam&partners en de Amsterdam Economic Board.

2 mei 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten