Staan jouw data & AI gezondheidszorg-organisatie al op de kaart?

In het domein van gezondheid wordt datawetenschap en AI-technologie steeds belangrijker om langer gezond te kunnen leven. Door data, AI en onze medische kennis te combineren, kunnen we ziektes sneller in kaart brengen, sneller ingrijpen en sneller genezen. En, beter nog: voorkómen dat we ziek of zieker worden.

Welke partijen werken aan de gezonde Metropool van de toekomst met behulp van data sciences en kunstmatige intelligentie?

Onze regio bruist van de medical data en AI initiatieven, organisaties en bedrijven.  Allemaal met hetzelfde doel: slimme oplossingen bedenken voor de preventie van ziekte en om het actiever en gezonder oud te worden te realiseren.  In samenwerking met de Unknown Group hebben we dit innovatie-ecosysteem van data sciences en kunstmatige intelligentie (AI) in de gezondheidszorg in kaart gebracht, specifiek voor de Metropoolregio Amsterdam.

Staat jouw initiatief of organisatie nog niet op de kaart of heb je andere aanvullingen? Stuur dan een bericht naar j.maas@amecboard.com.

Het innovatie-ecosysteem diagram

In het diagram richten we ons op vijf pijlers die de basis vormen van het ecosysteem data sciences en AI in gezondheid. Onder het diagram staan bedrijven die al een oplossing bieden voor het gezondheidsdomein op basis van het gebruik van data sciences en AI. Het diagram als geheel geeft de onvervulde behoeften en bestaande kansen in het huidige innovatie-ecosysteem weer.

 

Het innovatie-ecosysteem van datawetenschappen en kunstmatige intelligentie in gezondheid in de Metropoolregio Amsterdam in beeld gebracht.

Het diagram brengt de belangrijkste organisaties en programma’s, die het innovatie-ecosysteem in de Metropoolregio Amsterdam, binnen het domein van gezondheid ondersteunen, in kaart. Het overzicht biedt een basis voor discussie en is een belangrijke eerste stap op weg naar het inzichtelijk maken van onze bloeiende Life Sciences & Health regio.

Dit is slechts onze eerste versie en er is nog veel dat we niet in kaart konden brengen. We hebben je hulp nodig om dat te doen. Mis je partijen op de kaart? Hoe kunnen we het verbeteren? Heb je suggesties? We willen je feedback graag horen om het diagram verder te ontwikkelen. Op deze pagina vind je een interactieve (klikbare) PDF versie, meer informatie en kun je je bijdrage of opmerkingen achterlaten.

8 februari 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten