Sluit je aan bij CoP #3 – Circulair inkopen en aanbesteden, kick-off 30 januari

De filosofie van de Amsterdam Economic Board is dat een circulaire economie pas echt van de grond komt door de vraag naar producten die circulair ontworpen en geproduceerd worden te stimuleren en substantieel te laten toenemen. De Board werkt sinds 2016 aan het creëren van een beweging op circulair inkopen. Doe je ook mee? We starten op 30 januari.

Circulair inkopen vraagt nogal wat. Dat het nodig is, snappen we allemaal. Maar het echt gaan doen betekent dat je echt moet willen. Daarvoor moet je buiten de gebaande paden durven denken en doen. Daarom kan het ook ingewikkeld, verwarrend en anders voelen. Dat gevoel is niet uniek. Iedereen vindt het complex. Maar er is goed nieuws! Veel leden van de Board en  Network Council gingen je al voor. Partijen waarvan je kunt leren en waarmee je kunt optrekken. Sluit dan ook aan bij de Circulaire Inkoopbeweging.

Community of Practice

Een Community of Practice is een open en experimentele leeromgeving waarbij de deelnemers een gezamenlijke opgave hebben. Deelnemers komen voor een bepaalde periode regelmatig bij elkaar, de samenstelling van de groep is onveranderd en gesprekken vinden plaats in vertrouwelijkheid.

De sessies worden geleid door een onafhankelijke voorzitter en de deelnemers zijn degenen die de agenda bepalen. Externe experts worden uitgenodigd waar dit aansluit bij de vraag van de deelnemers.

Voor wie?

Deelnemers kunnen zowel starters als experts zijn op het onderwerp (circulair) inkopen. Bij de vorige Communities zaten inkopers, maar ook managers strategie innovatie en beleidsambtenaren.

Een belangrijke voorwaarde is dat de directie van deelnemende organisaties gecommitteerd zijn. De agenda wordt bepaald door de deelnemers zelf. Mogelijke vragen en onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn:

  • Welke inkooptrajecten kunnen circulair ingekocht worden?
  • Wat betekent dit in de praktijk? Wat is het programma van (circulaire) eisen?
  • Welke succesvolle voorbeelden kunnen we gebruiken?
  • Hoe passen we marktconsultatie toe? Etc.

Door gezamenlijk aan de slag te gaan in een veilige omgeving, voorbeelden te delen en door met én van
elkaar te leren creëren we een circulaire beweging.

Eerdere deelnemers: Schiphol, Nuon, BAM, AM, Rabobank, ABN-AMRO, Zaanstad, Amsterdam, Haarlemmermeer, Purmerend, Havenbedrijf Amsterdam, UvA/ HvA, Inholland, Nova College, Royal FloraHolland, Almere, Provincie Noord-Holland.

Doe mee!

Op 30 januari start de 3e Community of Practice onder leiding van Boardlid Jacqueline Cramer. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Mocht je willen deelnemen, neem dan contact op met Eline Vliegen.

8 januari 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten