Rotterdam Zuid zet in op IT-banen met opening TechGrounds

TechGrounds opent vandaag een locatie in Rotterdam-Zuid, de vierde locatie na succesvolle vestigingen in Amsterdam Nieuw-West, Zuidoost en Zaanstad Poelenburg. TechGrounds Rotterdam is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Rotterdam, MediaMonks, Rabobank Rotterdam, UpRotterdam en SIDN fonds. De lokale gemeenschap heeft afgelopen zomer kennisgemaakt met TechGrounds en de eerste deelnemers zijn geselecteerd. In Rotterdam wil TechGrounds jaarlijks 150 mensen opleiden en plaatsen via twee opleidingen. De eerste groep van 20 talenten start vandaag aan de opleiding ‘Web Development’. Net als in de andere vestigingen ligt in Rotterdam de focus op vrouwen (>50%), culturele diversiteit én in het bijzonder mensen die momenteel werkloos zijn of in een niet-duurzame baan zitten.

TechGrounds biedt met haar gratis tech-opleidingsprogramma, zonder vereiste vooropleiding, perspectief op een succesvolle toekomst in tech aan mensen uit Rotterdam Zuid. Deelnemers worden in aanloop naar afronding van hun opleiding actief gematcht aan deelnemende partners, die op hun beurt het tekort aan tech-talent te lijf gaan. Samen leidt dit tot meer diversiteit en inclusiviteit in tech. Sinds de start van TechGrounds hebben 1432 deelnemers zich aangemeld, waarvan er 151 zijn gestart. Daarvan hebben 81 deelnemers de opleiding succesvol afgerond en 28 van hen zijn doorgestroomd naar een baan bij één van de partners zoals PostNL, HEMA, Gemeente Amsterdam – CTO office, Boeren voor Buren, TechmeUp, KPN & XS4ALL, ABN-AMRO en Randstad.

Benutten Rotterdams tech-talent

Van de 222 Rotterdamse aanmeldingen zijn inmiddels 20 deelnemers gestart aan de zes maanden durende opleiding tot Web Developer, met baankansen als ‘tech support’, WordPress developer, front-end developer, software tester, fullstack developer of back-end developer. Via peer learning en self-directed learning leren deelnemers de IT- en soft skills die nodig zijn om als junior IT specialist te starten. “Na onze succesvolle start in Amsterdam en Zaanstad zijn we verheugd om met onze partners ook in Rotterdam van start te gaan. Ook in Rotterdam zijn enorm veel partijen die ons steunen met hun kennis, netwerk en startkapitaal. We kijken met trots uit naar de eerste lichting ‘TechGrounders’ die hun weg gaan vinden bij de IT teams van aangesloten bedrijven. Nu in de richting van Web development en over een half jaar ook in de richting van Cloud en Applicatiebeheer. TechGrounds gaat over kansengelijkheid door tech-opleidingen en -banen toegankelijk te maken voor iedereen.”, aldus Ruben Nieuwenhuis, co-founder TechConnect & managing partner TechGrounds.

Groeiend aantal partners wilt tech van iedereen

Met support van Gemeente Rotterdam, het WE-IT akkoord vanuit de Economic Board Zuid-Holland  en andere lokale partners als ‘IT Campus’, Rabobank Rotterdam, SIDN fonds, Betabit, Rotterdam Partners  en UP!Rotterdam draagt TechGrounds bij aan het gezamenlijk opzetten van een regionaal tech-ecosysteem dat mensen in de wijken activeert naar tech. Aan de andere kant werken deelnemende bedrijven hun tekorten aan tech-talent weg. Zo ontstaat er een regionaal tech-ecosysteem gebaseerd op culturele diversiteit en inclusie. Naast Amazon Web Services (AWS) en Salesforce gaat MediaMonks net als in Amsterdam inhoudelijk vormgeven aan het curriculum, door het gezamenlijk organiseren van workshops, events en het actief aannemen van talent. “Het bevorderen van de diversiteit binnen de tech en digitale industrie is voor ons ontzettend belangrijk. We werken daarom graag samen met TechGrounds om de kansengelijkheid hierin te verbeteren, niet alleen door onze programmeurs in te zetten om workshops te geven, maar ook door leerlingen een mogelijkheid te geven om bij MediaMonks aan de slag te gaan na hun opleiding. ”, aldus Victor Knaap, Board Member en CEO MediaMonks.

Over TechGrounds

TechGrounds brengt tech-ondernemerschap en digitale vaardigheden naar wijken en communities, met een specifieke focus op vrouwen en culturele diversiteit, zodat tech van iedereen wordt. TechGrounds biedt kortlopende IT-opleidingen aan waarin onbenutte talenten worden opgeleid richting ‘AWS Cloud’, ‘Salesforce applicatiebeheer’ of ‘Web Development’. TechGrounds is een initiatief van TechConnect, ontstaan vanuit de Amsterdam Economic Board en het Brusselse MolenGeek. TechGrounds Rotterdam heeft de steun van Rabobank Rotterdam, Betabit, Economic Board Zuid-Holland, SIDN fonds, IT campus, Randstad, programmabureau Zuid en UpRotterdam! Booking.com, Rabobank, TomTom, JPMorgan, opleidingsfonds CA-ICT, de gemeente Amsterdam, UWV, Europese Unie en werkt samen met Amazon Web Services (AWS), Salesforce, Dept, Linkedin, HEMA, PostNL, en Randstad. Kijk voor meer informatie op: www.techgrounds.nl.

23 november 2020

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten