Proef luierinzameling van start

Stadsdeel Oost gaat bij wijze van proef gebruikte babyluiers inzamelen in aparte containers. De start is tijdens deze week van de circulaire economie. Grondstoffen- en energiebedrijf AEB Amsterdam, Network Council lid, werkt aan een installatie waarmee luiers te recyclen zijn. Dat gebeurt in samenwerking met Procter & Gamble, bekend van Pampers. Die kunnen bijvoorbeeld de absorberende korrels uit de luiers opnieuw gebruiken. Bron: Het Parool

In Amsterdam Oost worden vanaf eind deze week voor een periode van 3 maanden containers geplaatst waar de luiers in kunnen worden gegooid. De proef moet uitwijzen of mensen bereid zijn luiers apart te bewaren. Nu eindigen de luiers gewoon bij het huisvuil. De grijze zak is nu voor gemiddeld 5,2 procent gevuld met luiers en incontinentiemateriaal in Amsterdam. Per jaar is dat 13 kilo per Amsterdammer.

Materialen uit luiers zijn goed her te gebruiken. Zo is het plastic uit de omhulsels weer bruikbaar als grondstoffen, voor dopjes van schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld.

In een aantal gemeentes in Nederland staan op sommige plekken al aparte bakken voor luiers. Ook verschillende kinderdagverblijven, natuurlijk grootgebruikers van luiers, zamelen ze al gescheiden in.

Voor meer informatie:  https://recycling.pampers.nl/

 

Rol van de Board

De Amsterdam Economic Board staat aan de wieg van deze ontwikkelingen door gedegen marktverkenning en introducties tussen betrokken partijen in het kader van het grondstoffen uitvoeringsprogramma van de Board. Dit is het samenwerkingsprogramma waar afvalstromen zoals luiers en incontinentiemateriaal op schaal van de Metropoolregio Amsterdam gebundeld en opgewaardeerd worden tot nieuwe grondstofstromen.

17 januari 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten