Preventie en vroegdiagnostiek in de gezondheidszorg

Preventie en de gezondheidszorg. Snel ingrijpen zodat we gezond blijven en niet –of minder- ziek worden. Iedereen wil het – maar hoe doen we het? Wat ga je dan meten? Past dat wel in ons zorgstelsel? Kun je er in de gezondheidszorg een businessmodel op bouwen – en heeft het ook echt nut?

Op 27 november tijdens de Zorg2025 bijeenkomst gaan we op deze vragen in. Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden over nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg met de volgende sprekers:
  • Bruno Loos (ACTA) over zijn onderzoek naar hoe de mond een spiegel is voor onze algehele gezondheid. Wat kunnen mond- en speekseldiagnose vertellen over hoe gezond we zijn?
  • Rianne de Vries (Amsterdam UMC) over de SpiroNose: Hoe kun je ruiken wat iemand mogelijk voor longziekte heeft en wat heeft de patiënt hieraan? Hoe kan dit preventief ingezet worden?
  • Govert Ho (Niped) over de Persoonlijke Gezondheidscheck: Wat is de wetenschappelijke onderbouwing van dit product? Gaat het daadwerkelijk zorgkosten schelen? En wie betalen er eigenlijk voor. Werkt het preventief?

Tijdens deze Zorg2025-bijeenkomst kun je als innovatieve ondernemer in de zorg, welzijns- en zorgaanbieder of andere speler in de gezondheidszorg kennis, ideeën en initiatieven opdoen en delen.

De Amsterdam Economic Board organiseert vier keer per jaar Zorg2025 bijeenkomsten, samen met de Rabobank, SIGRA en de Kamer van Koophandel. Drie gastsprekers –meestal een uit het bedrijfsleven, een onderzoeker en een zorgverlener –geven inzicht in de ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van innovatie op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. Na de inspirerende lezingen kun je tijdens de borrel napraten en netwerken.

Schrijf je hier  in voor deze bijeenkomst op 27 november a.s in café restaurant Dauphine in Amsterdam en praat mee.

Bekijk hier de agenda en een overzicht van alle voorgaande bijeenkomsten.

Lees hier alle verslagen van voorgaande bijeenkomsten.

4 oktober 2018

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten