Speeddaten voor artsen en data scientists

De 10e Medical Data plus Pizza Meetup was een speciale pitch-editie die een ongekend aantal artsen en data-wetenschappers aantrok.  De 10 pitch presentaties van elke vier minuten waren stuk voor stuk een inspiratie. Bij de aansluitende borrel werden er afspraken gemaakt tijdens het netwerken. Wie had gedacht dat pizza zo'n effectieve tool voor schaalvergroting kan zijn?

Op 21 mei 2019 was er een ongekend hoge opkomst voor het maandelijkse medical Data plus Pizza-evenement dit werd zichtbaar door de goed gevulde college-zaal in het UMC van Amsterdam. De helft van de aanwezigen was datawetenschapper en de andere helft was verdeeld tussen medische professionals en belanghebbenden uit de commerciële sector. Of de pitches nu gingen over de ontwikkeling van een ‘Netflix-ervaring voor ziekenhuizen’, waardoor het ziekenhuisafval zou afnemen, het verminderen van complicaties na een kankeroperatie, alternatieven voor pupillometrie,  het detecteren van luisterinspanning bij slechthorenden, of schaalvergroting van een Hololens, alle presentaties werden begroet met signalen van herkenning en bevestiging vanuit het publiek.  Knikkende hoofden die aangaven; “ik denk dat ik kan helpen”.

De  bijeenkomst van de Amsterdam Medical Data plus Pizza meetup  heeft als doel de kloof te overbruggen tussen medisch specialisten en datawetenschappers. Iedereen wordt samengebracht in een informele setting met korte presentaties over het laatste nieuws en innovaties in de medische datawetenschap. Na afloop, worden er nieuwe contacten gelegd en ontstaan er onder het genot van een pizza zelfs nieuwe samenwerkingen.

>Lees hier het volledige Engelse verslag.

Amsterdam Medical Data Science meetups worden georganiseerd door The Right Data Right Now consortium,  met de volgende samenwerkende partners; Amsterdam UMC, OLVG, Vrije Universiteit Amsterdam, Pacmed en de Amsterdam Economic Board.Meer weten? https://www.meetup.com/amsterdam-medical-data-science.

Voor meer verslagen van voorgaande meetups klik hier.

27 mei 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten