Oud-Boardlid Henk Markerink ontvangt onderscheiding

Wegens zijn sportieve, economische en sociale inzet voor Amsterdam en de regio, en in het bijzonder voor stadsdeel Zuidoost, kreeg Henk Markerink de Frans Banninck Cocqpenning uitgereikt. Locoburgemeester Victor Everhardt reikte de onderscheiding op 30 juni uit aan de vertrekkend directeur van de ArenA.

Markerink is al ruim 25 jaar, vanaf de bouw, directeur van het stadion. De Johan Cruijff ArenA is uitgegroeid tot een plek waar niet alleen sportevenementen worden gehouden. Ook muzikale en andere events maakten het stadion een multifunctioneel en wereldwijd bekend icoon van de stad Amsterdam.

Gewaardeerd Boardlid

Als langstzittende Boardlid van de Amsterdam Economic Board zette Markerink zich jarenlang in voor een slimme, groene en gezonde toekomst van de Amsterdamse Metropoolregio. Hij was een zeer gewaardeerd lid van de Board. In september gaat Henk Markerink met pensioen als ArenA-directeur.

Frans Banninck Cocqpenning

Personen die zich in een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam, kunnen in aanmerking komen voor de Frans Banninck Cocqpenning. Deze wordt uitgereikt aan mensen die uitzonderlijk grote prestaties voor Amsterdam hebben verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunstzinnig, politiek, economisch gebied met een landelijke of internationale uitstraling.

1 juli 2021

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten