Nieuwe Boardleden van start

Tijdens de eerste strategiedag van de Board met Femke Halsema als voorzitter zijn drie Boardleden welkom geheten; Marco van Kalleveen, COO van LeasePlan N.V., Barbara Baarsma, vanaf 1 januari directeur bij Rabobank Amsterdam & hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en Wimar Jaeger, wethouder Economie in Hilversum.

De Board bestaat uit vooraanstaande bestuurders van kennisinstellingen, leden van Raden van Bestuur van bedrijven en wethouders en burgemeesters uit de Metropoolregio Amsterdam. Samen formuleren ze de strategie voor de Metropool van de toekomst. Daarnaast committeren ze zich aan een of meerdere uitdagingen die aansluiten bij hun eigen organisatie en/of netwerk.

Een slimme, groene en gezonde regio

Samen met bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden werken we bij de Amsterdam Economic Board aan een slimme, groene en gezonde Metropoolregio van de toekomst:

  • Slim: innovatief, benutten ieders talenten, voorlopers in nieuwe toepassingen, open en divers
  • Groen: schone energie, groene leefomgeving, geen afval
  • Gezond: schone lucht, leefkwaliteit, regie over eigen gezondheid

Over de Amsterdam Economic Board

De Amsterdam Economic Board draagt bij aan complexe grootstedelijke vraagstukken door innovatie en samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden op schaal van de metropool. De focus is op de meest urgente uitdagingen en op terreinen waar we in de regio de expertise, kennis en menskracht hebben om echt het verschil te maken en die bovendien economische groeipotentie bieden. Voor elke uitdaging hebben we een stip aan de horizon geformuleerd. Daar willen we als Metropoolregio Amsterdam staan in 2025 als de stad Amsterdam haar 750-jarige bestaan viert.

18 oktober 2018

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten